Politi oplever stigning af denne form for snyd

Politiet har oplevet en bølge af personer med falske dokumenter ved grænsen til Danmark.

Udlændingekontrolafdeling Vest, UKA Vest, oplever en stigning af dokumentfalsk ved den danske grænse. KLIK VIDERE OG SE FLERE BILLEDER Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix/ Arkiv
Udlændingekontrolafdeling Vest, UKA Vest, oplever en stigning af dokumentfalsk ved den danske grænse. KLIK VIDERE OG SE FLERE BILLEDER Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix/ Arkiv
Udgivet Opdateret

Udlændingekontrolafdeling Vest, UKA Vest, ved Syd- og Sønderjyllands Politi har den seneste tid oplevet en bølge af udlændinge, der tropper op med falske arbejdskontrakter ved den danske grænse.

Ikke mindre end 14 personer er den seneste tid blevet anholdt for dokumentfalsk, skriver Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Søndag blev fem personer fra Bulgarien fremstillet ved grundlovsforhør. De er sigtet for dokumentfalsk.

De tre mænd og to kvinder medbragte nemlig falske arbejdskontrakter, da de gerne ville krydse grænsen til Danmark. Arbejdskontrakter er gældende for indrejse for borgere fra lande, der ikke er medlem af EU.

Ved grundlovsforhøret forklarede de fem, der alle er i trediverne, at de af en mellemmand var blevet lovet arbejde i Danmark, og at de ikke havde kendskab til, at dokumenterne var falske. Derudover forklarede den ene, at han bare skulle køre de fire andre til Danmark.

Sidstnævnte blev varetægtsfængslet i en uge, mens de resterende blev varetægtsfængslet i fire uger.

Hændelsen skete kun et par dage efter, at to andre bulgarer blev taget med falske arbejdskontrakter ved grænsen og blev varetægtsfængslet i fire uger.

Søndag blev syv ukrainere med falske arbejdskontrakter anholdt af Udlængekontrolafdeling Vest. De skal fremstilles i grundlovsforhør i løbet af mandag.

På en uge er der altså blevet foretaget 14 anholdelser, hvor alle var i besiddelse af samme type falske dokumenter. Det er nyt for politiet.

– Det er noget helt nyt, at vi ser sådan et boom af falske arbejdskontrakter. Vi holder selvfølgelig fortsat i vores kontroller fokus på, om den tendens fortsætter, siger vicepolitiinspektør Allan Dalager fra UKA Vest.

UKA Vest er en specialenhed under Syd- og Sønderjyllands Politi, der er placeret i Padborg. Enheden beskæftiger sig blandt andet med kriminalitet på tværs af grænseregionen i samarbejdet med tyske myndigheder.

Powered by Labrador CMS