Politiet advarer mod disse køretøjer

I påskedagene har to motorcyklister mistet livet. Nu kommer en politikreds med en opfordring.

Udgivet Opdateret

I løbet af få dage har to personer mistet livet i motorcykel-ulykker.

En 47-årig mand mistede herredømmet over sin motorcykel ved Give og blev dræbt, og en ung mand blev få dage inden dræbt, da han kørte ind i en svingende traktor. Også den ulykke skete nær Give.

Det har nu fået Sydøstjyllands Politi, den politikreds, hvor de to ulykker skete, til at gå ud på Facebook med en advarsel om at være ekstra opmærksom.

Motorcykel-sæsonen starter traditionen tro, når Bakken åbner. Det var i år 23. marts. Og selv om det måske ikke umiddelbart derefter føltes som forår, er flere og flere af de hurtige tohjulede så langsomt (!) at finde på vejene.

“Det kræver tilvænning for andre trafikanter, når der pludselig er ’nye’ trafikanter at holde øje med, og derfor er der grund til at være ekstra opmærksom i denne tid, hvor motorcyklisterne endnu er et nyt syn i trafikken”, skriver Sydøstjyllands Politi på sin Facebook-side.

Husk derfor som bilist at orientere dig en ekstra gang, og særligt når du svinger til venstre, krydser en vej eller kører ud fra en sidevej, og vær opmærksom på, at motorcyklister kan komme kørende hurtigere, end du tror.

Også advarsel til motorcyklisterne

Ifølge opslaget er det også en god ide for motorcyklisterne at være opmærksomme. En ny undersøgelse fra Transport DTU viser nemlig, at risikoen for at blive dræbt eller alvorligt skadet er mindst 50 gange større på motorcykel end i bil.

“Når du er helt klar til at gasse op for den tohjulede igen, så ønsker vi dig velkommen tilbage i trafikken. God tur på vejene til både bilister, motorcyklister og andre trafikanter. Vær opmærksomme, vis hensyn og pas på hinanden derude”, slutter opslaget.

Powered by Labrador CMS