Politiet holder ekstra øje med karneval-gæster

Nordjyllands Politi øger indsatsten til årets karneval.

I Aalborg bliver tre karnevalsoptog filmet af politiet. Foto: Nordjyllands Politi.
Udgivet Opdateret

Nordjyllands Politi vil til Karnevallet i Aalborg 28. maj 2016, have ekstra øjne i byen.

Det sker i form af tv-kameraer, der optager de tre optog, som går gennem det centrale Aalborg, ligesom der også vil være optagelser af festpladsen i Kildeparken, hvor karnevalsdeltagerne fra de tre optog traditionen tro mødes.

Tv-optagelserne er udelukkende til politiets interne brug, og baggrunden er, at politiet ønsker at tage hånd om trygheden for karnevals-deltagernes og sikre den offentlige orden.
Det forklarer den ansvarlige for planlægningen af politiets indsats ved karnevallet, politiinspektør Marianne Vestergaard-Lau.

– Der er tusindvis af mennesker i gaderne i Aalborg, når vi har karneval, og selvom vi har rigtig meget politi i gaderne hele denne dag, så kan optagelserne hjælpe os med to ting: Enten kan vi sende vores patruljer frem og afværge forestående kriminalitet, eller vi kan anvende optagelserne i vores efterforskning, så vi kan opklare strafbare forhold, siger politiinspektør Marianne Vestergaard-Lau.

Optagelserne behandles efter persondatalovens regler. Det betyder blandt andet, at Nordjyllands Politi gemmer optagelserne fra karnevallet i 30 dage. Derefter bliver de slettet – medmindre de skal anvendes i en aktuel sag.

Powered by Labrador CMS