Politiet kræver skunkdyrker bag tremmer

Newspaq
Udgivet Opdateret

En 22-årig mand har ifølge politiet indrømmet at stå bag et mindre skunklaboratorium i Midtjylland.

En patrulje fra Midt- og Vestjyllands Politi har afsløret et såkaldt skunklaboratorium i en ejendom i Engesvang i Ikast-Brande Kommune.

Skunk er navnet på en forædlet udgave af hampplanten med et højt indhold af det virksomme stof THC, der også kendes fra hash.

Fredag bliver en 22-årig dansk mand fra Herning stillet for en dommer i Herning, og her vil anklagemyndigheden kræve manden fængslet.

– På adressen antræffer politiet fem personer, og en af dem bliver anholdt, og han har erkendt sin rolle i sagen, fortæller politikommissær Henning Præsteggard fra lokalpolitiet i Herning til Ritzau.

Ifølge politikommissæren drejer sagen sig om et mindre skunklaboratorium med nogle få hundrede planter. Men det har været meget professionelt indrettet.

– Der har været installeret både lys og varme på stedet, så det har et professionelt tilsnit, og det er blandt andet derfor, at vi vælger at kræve ham fængslet, fortæller Henning Præstegaard.

I forbindelse med dyrkning af skunk er det nødvendigt at tilføre planterne ekstra lys og varme for at opnå et forhøjet indhold af THC.

Et sådant anlæg har et højt strømforbrug, og ofte ser man, at skunkdyrkere stjæler strøm ved at lede den uden om elmåleren. Ifølge Henning Præstegaard er det også tilfældet i denne sag.

– Nu har vi nogle teknikere i gang med at undersøge, hvor meget strøm der er blevet ledt uden om måleren, og hvor meget der så at sige er kommet den rigtige vej, fortæller han.

Selv om der er tale om en mindre produktion sammenlignet med andre skunklaboratorier, som politiet gennem tiden har afsløret, så vurderer Henning Præstegaard, at produktionen er foregået med videresalg for øje.

– Han har i hvert fald ikke været i stand til selv at kunne omsætte den mængde, fortæller Henning Præstegaard.

Grundlovsforhøret ved Retten i Herning kommer formentlig til at køre for lukkede døre af hensyn til politiets videre efterforskning af sagen.

/ritzau/

Powered by Labrador CMS