Præsidentparrets trofaste følgesvend er død

Præsident Biden og first lady Jills elskede, 13-årige schæferhund Champ er gået bort

Udgivet Opdateret

Se flere fotos i galleriet ovenfor

Det amerikanske præsidentpar har mistet deres elskede følgesvend, schæferhund Champ. Det fortæller Joe Biden selv i et opslag på Twitter.

- Vores familie har mistet vores elskede følgesvend Champ i dag. Jeg vil savne ham, skriver præsidenten i opslaget, som også indeholder et billede af hunden.

Champ, der blev 13 år gammel, var en gave, Joe Biden gav sin hustru efter valget i 2008. Senere anskaffede de sig også Major, der er en bror til Champ.


De to hunde flyttede ind i det hvide hus umiddelbart efter Joe Biden var blevet indsat som præsident den 20. januar, men opholdet blev i første omgang ganske kort.

Major bed en vagt

Major glimrede ved blandt andet at bide en sikkerhedsvagt og derfor blev begge hunde for en periode sendt hjem til Delaware for at blive rettet af, inden de igen returnerede til Washington.

- Champ var vores trofaste, elskede følgesvend gennem de seneste 13 år og var elsket af hele Biden-familien. Selvom hans styrke aftog i de sidste måneder, rejste han sig altid når vi kom ind i et rum, hvor han var. Han logrede altid med halen og gjorde alt for at få os til at klø sig bag øret eller på maven.

Uanset hvor vi var, ville han også være der. Alt var godt, når han var sammen med os. Vi elsker vores søde, gode dreng og vil altid savne ham, skriver Biden videre i sit Tweet.

Døde fredeligt

Det fremgår også, at den aldrende schæferhund døde fredeligt hjemme i Det Hvide hus.

Se flere fotos i galleriet ovenfor

Powered by Labrador CMS