Prins Henrik havde kun én ven med til sin bisættelse

Det var Prins Henriks ønske.

Dronning Margrethe ankommer til sin mands bisættelse. KLIK og se de mange fantastiske billeder fra dagen. (Foto: Bax Lindhardt/Scanpix 2018)
Dronning Margrethe ankommer til sin mands bisættelse. KLIK og se de mange fantastiske billeder fra dagen. (Foto: Bax Lindhardt/Scanpix 2018)
Udgivet Opdateret

Kun de allernæreste – og repræsentanter for det officielle Danmark – var med i Christiansborg Slotskirke til Prins Henriks bisættelse tirsdag 20. februar.

Blandt dem blot én enkelt af prinsens venner; nemlig erhvervsmanden Fritz Schur.

(I galleriet over artiklen kan du se billeder fra familiens og gæsternes ankomst til slotskirken). 

Det skriver BT.

Ifølge bladet deltog Fritz Schur ikke i den lukkede afskedsceremoni mandag eftermiddag. En ceremoni, der var forbeholdt Prins Henriks venner. Og prinsens tre hunde.

At Fritz Schur ikke deltog i den del, men i stedet i selve bisættelsen, er der ifølge kongehuset en særlig grund til.

– Det var prinsens ønske. Fritz Schur var en nær ven af prinsen i mange år, oplyser Kongehusets kommunikationsafdeling til BT.

Også Fritz Schurs placering i den side, hvor prins Henriks familie sad, var et ønske fra den nu afdøde prins, oplyser kommunikationsafdelingen videre.

Fritz Schur har udover sit personlige venskab med prinsen også ifølge Wikipedia forbindelse til kongehuset i kraft af at være Kommandør af Dannebrog og kammerherre.

Ingen overraskelse

Søren Jakobsen er forfatter og journalist og har skrevet flere bøger om kongehuset. At det var Fritz Schur, der som den eneste ven var med ved bisættelsen, kommer for ham ikke som den store overraskelse.

– Han har jo været meget tæt på prins Henrik. Af de tilbageværende kammerherrer, er han den, der var tættest på prins Henrik erhvervsmæssigt, siger han til BT og tilføjer, at Fritz Schur også er en utrolig tæt ven af resten af kongefamilien.

Powered by Labrador CMS