Prinsesse Diana hadede aftener med svigermor

Prinsesse Diana hadede aftener med. Foto: Scanpix (Arkivfoto)
Udgivet Opdateret

I et nyt interview fortæller den engelske dronnings tidligere privatsekretær om forholdet mellem dronningen og prinsesse Diana.

De fleste ville nok dirre af spænding, hvis der dumpede en kongelig konvolut ind ad brevsprækken med en invitation fra dronningen.

Men en aften på slottet, en kongelig middag og efterfølgende smalltalk med dronningen var ikke drømmescenariet for en bestemt prinsesse. Tværtimod var de lange aftener i selskab med svigermor det rene helvede for prinsesse Diana. Det skriver The Telegraph.

– Kongelige aftener var et helvede

Sir William, der i 30 år arbejdede for kongehuset, blandt andet som dronning Elizabeths privatsekretær, har i et interview til en ny bog hevet en masse royale historier frem fra gemmerne. Og især aftenerne med Diana i huset står tydeligt i hukommelsen.

– For Diana var de lange kongelige aftener et helvede, siger Sir William i interviewet og fortsætter:

– Det ville tage omkring en time i stuen, hvor alle sad og snakkede, og ingen følte, at de kunne gå i seng, før dronningen gjorde. Diana var kørt så langt ud i ekstremerne, at hun ville undskylde sig og gå i seng. Det blev opfattet som meget dårlig stil at gå i seng før dronningen.

Stemningen var ikke positiv

I slutningen af Sir Williams ansættelse var stemningen mellem dronningen og Diana ikke overvejende positiv.

– Da jeg stoppede, var Diana ved at blive en smule excentrisk, og dronningen var en smule kritisk, siger han.

Ægteskabet blev mere anspændt

Mens forholdet med svigermoderen var under pres, blev ægteskabet til prins Charles også mere og mere anspændt. Sir William, der blev nære venner med den i dag afdøde prinsesse, spurgte en dag, hvordan det gik med hende.

– Hun svarede, at det var svært, men at hun ville holde ud til den bitre ende. Det var tydeligt, at ægteskabet var under pres, siger han.

Han opfordrede Diana til at tale med dronningen om sine problemer, men Diana afslog – og sir William så hende aldrig igen. Han flyttede til Australien umiddelbart efter samtalen. Prinsesse Diana blev skilt fra prins Charles i 1996, året før hun døde i et biluheld.

/ritzau/FOKUS

Powered by Labrador CMS