Prinsessen inviterer indenfor

DR har fulgt prinsesse Marie, der har kampen mod madspild som sin hjertesag. I en ny dokumentar kommer seerne med hende ind i det royale køkken i Paris

Prinsesse Marie er protektor for madspilds festivalen 'Copenhagen Cooking', og hun har holdt taler ved internationale events med fokus på problemet.
Udgivet Opdateret

Endnu et medlem af kongehuset har fået et program på Danmarks Radio.

Denne gang er det prinsesse Marie, der toner frem på public service-kanalen.

I en ny dokumentar på DR1 kommer hun hjem i stuerne med sit budskab om at begrænse madspild - en af prinsesse Maries hjertesager.

Kanalen har fulgt prinsessen gennem to år, og dokumentaren "Prinsesse Maries kamp mod madspild" bliver vist over to afsnit.

Det skriver Danmarks Radio i en pressemeddelelse.

Indsats mod madspild

Her åbner prinsesse Marie op om sin egen indsats mod madspild i hendes hjem i Paris, hvor hun bor med prins Joachim og parrets børn, prins Henrik og prinsesse Athena.

Og så går hun sammen med tv-værten Timm Vladimir i køkkenet for at vise, hvordan man kan omdanne kedelige rester til et lækkert måltid, lyder det i pressemeddelelsen.

Prinsesse Marie har gennem mange år sat fokus på at nedsætte mængden af mad, der ryger i skraldespanden.

Hun har sågar delt sine bud på gode madspildsretter i kogebogen "Mad med respekt", der er skrevet af madspildsaktivisten Selina Juul.

Eksklusiv klub

Med den nye dokumentar kommer prinsessen med i klubben af kongelige, der er hovedpersoner i et DR-program.

Hendes mand, prins Joachim, har i en programserie på DR, "Prins Joachim fortæller", taget rundt i landet og samlet historier om Danmark.

Kronprins Frederik har udforsket Færøerne i "Kongehuset på Færøerne", mens dronning Margrethe har lavet "Dronningens slotte", hvor hun viser danskerne rundt i de fire mest berømte danske slotte.

"Prinsesse Maries kamp mod madspild" kan ses den 23. november.

Prinsesse Marie

Marie Agathe Odile, Hendes Kongelige Højhed Prinsesse af Danmark, grevinde af Monpezat, er født den 6. februar i 1976 i Paris, Frankrig

Prinsessens forældre er Alain Cavallier og Françoise Grassiot, gift den 14. juni 1975, siden skilt. Faderen Alain Cavallier er tidligere medindehaver af et reklamebureau og i dag pensioneret. Moderen Françoise Grassiot er indehaver af hotellet ”Château de la Vernède”. Hun blev den 7. november 1987 gift med Christian Grassiot, finansiel rådgiver. Prinsessen har i alt fire halvbrødre, Benjamin og Gregory Grandet, begge født i Schweiz, og Charles og Edouard Cavallier, begge født i Paris. Alle halvbrødre er ligesom Prinsessen opvokset i Paris.

Prinsesse Marie var indtil brylluppet med H.K.H. Prins Joachim fransk statsborger og tilhørte den romersk-katolske kirke. I forbindelse med ægteskabet overgik Prinsessen til den evangelisk-lutherske kirke og blev dansk statsborger.

Bryllup

​Den 24. maj 2008 blev Marie Cavallier gift med H.K.H. Prins Joachim til Danmark og blev ved brylluppet H.K.H. Prinsesse Marie, grevinde af Monpezat. Vielsen fandt sted i Møgeltønder Kirke, og bryllupsmiddagen blev holdt på Schackenborg Slot.

Børn

​Hans Højhed Prins Henrik Carl Joachim Alain født den 4. maj 2009 og Hendes Højhed Prinsesse Athena Marguerite Françoise Marie født den 24. januar 2012.

Kilde: Kongehuset

Powered by Labrador CMS