Protest-provokation standset af politiet

I et forsøg på at få standset muslimske bønnekald har højreorienteret ungdomsbevægelse holdt en protest-aktion. Politiet skred ind.

Udgivet Opdateret

Østjyllands Politi og Østjyllands Brandvæsen måtte træde til for at fjerne et 90 kvadratmeter stort banner, som den ekstremt højreorienterede ungdomsbevægelse Generation Identitær havde hængt op på en bygning centralt i Gellerup-delen af Brabrand i Aarhus.

Det bekræfter vagtchef Per Bennekov overfor Newsbreak.dk lørdag formiddag. Protest- og banneraktionen var nemlig en overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. Demonstrationen var heller ikke anmeldt.

– I den forbindelse har vi anholdt og sigtet to personer. Det er mænd på henholdsvis 19 og 26 år. De blev anholdt på stedet, siger vagtchefen.

Gruppen bag har selv lagt en længere forklaring på sin hjemmeside, hvor det fremgår, at banner-aktionen er målrettet at få indført et forbud mod muslimske såkaldte bønnekald. Det er en traditionel måde at kalde muslimer til bøn.

Moskéerne er ganske som kirkerne lukket i Danmark på grund af retningslinjerne for at neddrosle smitte med coronavirus. Det vakte derfor politisk højrefløjsvrede, da en imam fra Fredens Moské i netop Gellerupparken i det vestlige Aarhus holdt bønnekald i det offentlige rum ved indgangen til ramadan. Dansk Folkeparti har indledt et korstog, der skal have det gjort forbudt.

Den galej er Generation Identitær med på, og det er således ikke første gang, gruppen har demonstreret og provokeret højlydt med bannere som det lørdag. Her stod der slet og ret “Stop Bønnekald!”

På sin hjemmeside skriver grupperingen om de omstridte bønnekald: “Det er en krigserklæring mod alt, hvad Danmark står for”.

Banneret fik ikke lov at hænge ret længe, før politiet rykkede ud og med assistance fra brandvæsenets stigevogn fik hevet banneret ned, der var hængt på en blok på Gudrunsvej, der blandt andet huser flere af Aarhus Kommunes kontorer.

Det er ligeledes det gamle Gellerup Bibliotek.

Powered by Labrador CMS