Raket-Madsen skifter kurs: Ubåds-drama tager ny drejning

Peter Madsen vil erkende sig skyldig i usømmelig omgang med lig.

Peter Madsen vil erkende sig skyldig i usømmelig omgang med lig, men han erkender ikke at have parteret Kim Wall. Foto: Bax Lindhardt/Scanpix.
Udgivet Opdateret

Peter Madsen har indtil nu nægtet sig skyldig i alle sigtelser mod sig i forbindelse med Kim Walls død, men nu har han besluttet sig for at erklære sig skyldig i et af anklagepunkterne.

Det fortæller Peter Madsens forsvarer, Betina Hald Engmark til bt.dk.

– Han erkender at have overtrådt bestemmelsen om usømmelig omgang med lig ved at begrave hende til søs, siger hun forud for tirsdagens retsmøde, hvor Københavns Byret skal tage stilling til, om Peter Madsen fortsat skal sidde varetægtsfængslet i sagen.

Dermed erkender Peter Madsen at have gjort sig skyldig i den ene af tre sigtelser mod ham. Han er sigtet for drab med en underordnet sigtelse for uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder samt altså for usømmelig omgang med lig.

Peter Madsen erkender dog ikke hele ordlyden i politiets sigtelse om usømmelig omgang med lig. Betina Hald Engmark understreger over for bt.dk. Politiet mener, at Peter madsen bevidst har parteret Kim Walls lig, og den udlægning er Peter Madsen umiddelbart ikke enig i.

– Jeg kan kun sige, at han erkender at have overtrådt bestemmelsen om usømmelig omgang med lig ved at begrave hende til søs, siger Betina Hald Engmark.

Peter Madsen har tidligere fortalt til retten, at Kim Wall døde ved en ulykke ombord på ubåden UC3 Nautilus, og at han efterfølgende “begravede hende til søs”. Retten fandt, at der var begrundet mistanke for at Peter Madsen var skyldig i uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder, og det er den sigtelse, han har siddet varetægtsfængslet under siden den 12. august.

Peter Madsens forsvarer fortæller, at hendes klient ønsker, at tirsdagens retsmøde skal foregå for åbne døre, mens anklagemyndigheden vil forsøge at få dommeren til holde det lukket for offentligheden af hensyn til efterforskning.

Powered by Labrador CMS