Rasmus Paludan udvist

Det forstår han intet af.

Udgivet Opdateret

Leder af partiet Stram Kurs Rasmus Paludan har fået to års indrejseforbud til Sverige. Her vurderer myndighederne, at der er en risiko for, at han begår kriminalitet.

Det skriver det svenske medie SVT.

Se mere video hos Local Eyes.

Rasmus Paludan, der tidligere er dømt for racisme i Danmark, var på vej ind i Sverige, da han blev mødt af et stort antal politibetjente, der overrakte ham beskeden ved betalingsstationen Lernacken.

(Du kan se billeder af Stram Kurs i Sverige i galleriet over artiklen).

Indrejseforbuddet er givet til Paludan på grund af det, han har skrevet og sagt, fortæller Calle Persson fra politiet i Malmø til SVT.

– Vi har vurderet, at der findes en stor risiko for fremtidig kriminalitet fra hans side i Sverige, siger han til mediet.

Paludan har mulighed for at klage til Migrationsverket i Sverige. Og det agter han at gøre, skriver Politiken.

– Jeg har en familie i Sverige. Min far bor i Helsingborg. Jeg forstår ikke denne beslutning, siger han til avisen.

Samtidig siger han til SVT, at han ikke udgør nogen trussel.

– Jeg tror, at det er dem, der reagerer på, hvad jeg gør, der udgør en trussel, siger Paludan.

Ifølge Politiken besluttede Malmøs politi onsdag at forbyde Rasmus Paludan at afholde en planlagt demonstration mod Islam.

Men Paludan valgte at trodse forbuddet fredag, skriver avisen. Han kørte over Øresund i en bil med fire venner efterfulgt af en bil med personlige vagter.

Da bilen ankom til Lernacken gav politiet ham beskeden om udvisning og indrejseforbud på to år. Afgørelsen var underskrevet af Malmøs politichef, Mathias Sigfridsson, skriver Politiken.

Skyderi ved Paludan-demonstration

I juni blev en 52 årig mand skudt af politiet i forbindelse med en Stram Kurs-demonstration i Gellerupparken i Aarhus.

Han truede med en kniv og ikke efterkom politiets anvisninger om at lægge våbnet fra sig.

Manden blev anholdt og sigtet for drabsforsøg. Det samme gjorde en 40-årig mand.

– Vores efterforskning ledte os sidst på aftenen på sporet af den 40-årige, som vi mistænker for at have spillet en rolle i forbindelse med episoden fredag. Af hensyn til den igangværende efterforskning ønsker vi lige nu ikke at oplyse yderligere, men der er tale om en alvorlig sag. Vi er fortsat på et tidligt tidspunkt i vores efterforskning, hvilket betyder, at vi endnu ikke har det fulde billede af sagen, sagde politiinspektør Michael Kjeldgaard dengang.

Powered by Labrador CMS