Razzia og bøderegn: Tusindvis af fartbøller knaldet

Politiet langede bøder ud på samlebånd i trafikken i sidste uge, hvor rigtig mange danskere kørte for stærkt eller var uopmærksomme.

Politiet har stoppet flere tusinde trafikanter i sidste uge. Arkivfoto.
Udgivet Opdateret

Sidste uge indledte Politiet en massiv indsats mod lovovertrædelser i trafikken. Det resulterede i, at der blev standset mere end 24.000 køretøjer og konstateret lige godt 14.000 overtrædelser, beretter Politiet i en pressemeddelelse.

Politiets indsats havde til formål at sætte fokus på fart og uopmærksomhed i trafikken, lyder det fra politiassistent Christian Berthelsen, Rigspolitiets Nationale Færdselscenter i pressemeddelelsen.

– Der er stadig for mange trafikanter, der kører for hurtigt og for mange trafikanter, som er uopmærksomme i trafikken. De udsætter ikke alene sig selv, men også andre for alvorlig fare. Fart og uopmærksomhed er stadig et problem for trafiksikkerheden og kræver politiets fortsatte opmærksomhed. Fart og uopmærksomhed er to ud af tre faktorer, som er årsag til størstedelen af ulykkerne med alvorlig personskade eller døden til følge, siger Christian Berthelsen.

Og indsatsen ser ud til at virke ifølge politiassistenten.

Så mange har Politiet knaldet

Mere end 4000 for overskridelser af den generelle hastighed i byerne

Mere end 3.700 for overskridelser af den generelle hastighed på landeveje og motorveje, mens

Flere end 5.800 for at overskride den skiltede hastighed på vejene, blandt andet hvor hastigheden var nedsat på grund af vejarbejde.

Mere end 140 for at anvende håndholdt mobiltelefon.

Kilde: Politiet.

– Med hensyn til hastigheden kan vi med glæde se, at politiets hastighedskontroller virker. Det er i 2017 lykkedes at nedbringe hastigheden på udvalgte landevejsstrækninger, hvor politiet har foretaget særligt målrettede kontroller, og vi kan se, at hastigheden er faldet betydeligt mere her end på resten af vejnettet. Samtidig kan vi også ane et fald i antallet af dræbte og tilskadekomne på landsplan”, siger Christian Berthelsen i pressemeddelelsen.

Powered by Labrador CMS