Regeringen foreslår udbetaling af feriepenge

Der tegner sig et bredt flertal for at udbetale to af fem ugers feriepenge, som borgerne har fået indefrosset.

Udgivet Opdateret

Regeringen foreslår, at borgerne skal have udbetalt to uger af deres indefrosne feriepenge for at stimulere økonomien under coronasituationen.

Det erfarer Børsen.

Det skal give borgerne flere penge mellem hænderne, men det skal først ske senere på året.

Pengene er blevet sat i en fond, som er opstået, fordi den nye ferielov træder i kraft i år. Derfor er fem ferieugers midler blevet overført til fonden.

Der tegner sig et bredt flertal i Folketinget for, at pengene bliver udbetalt.

Onsdag kommenterede finansminister Nicolai Wammen (S) forslaget.

– Jeg ser feriepengene som et stærkt værktøj i kassen. Vi vil i morgen drøfte med Folketingets partier, hvilke forskellige værktøjer vi kan bringe i anvendelse, sagde finansministeren efter dagens spørgetime.

Forslaget om at udbetale de indefrosne feriepenge blev allerede bragt på banen i starten af coronasituationen, hvor flere partier luftede forslaget.

Med indførelsen af den nye ferielov optjenes der i princippet ti ugers betalt ferie i 2020. Derfor bliver fem af ugerne indefrosset og først udbetalt, når borgeren forlader arbejdsmarkedet – altså typisk går på pension.

Indefrysningen skal sikre, at danskerne ikke kan holde dobbelt så meget ferie i løbet af 2020, eller at arbejdsgiverne skal udbetale omkring 85 milliarder kroner i feriepenge.

Den 1. maj 2020 begyndte overgangsperioden, der byder på færre feriedage, frem til det nye ferieår. Overgangsperioden løber fra den 1. maj 2020 frem til den 1. september 2020, hvor den nye ferielov træder i kraft.

Én af de store bevæggrunde for den nye ferielov var, at nyansatte også skulle have mulighed for betalt ferie i deres første ansættelsesår. Dermed er det fra den 1. september 2020 muligt at bruge feriedagene løbende i den samme periode, hvor ferien er optjent.

Den nye ferielov gør, at danskere fremover optjener og afholder ferie i samme periode.

Powered by Labrador CMS