Regeringen nedlægger Pensionskommissionen

Foto: Torkil Adsersen/Scanpix.
Udgivet Opdateret

Vi lukker og slukker. Sådan lyder beskeden fra den nye skatteminister Karsten Lauritzen (V) til formanden for Pensionskommissionen professor i økonomi ved Aarhus Universitet Torben M. Andersen.

Pensionskommissionen blev nedsat af den tidligere regering sidste år og skulle til næste efterår komme med en større rapport med anbefalinger til blandt andet, hvordan restgruppen af danskere kan komme til at spare mere op til pension.

Men den ny regering har trukket stikket til Kommissionen. Regeringen vil dog stadig forsøge at løse problemet med restgruppen, som ikke sparer nok op til alderdommen, og regeringen vil til næste forår gennemføre en pensionsreform for at få løst problemet.

Til brug herfor vil regeringen anmode Pensionskommissionen om inden nytår at færdiggøre en rapport, der beskriver pensionsforholdene blandt pensionister både nu og i fremtiden.

I regeringsgrundlaget lægges ikke op til, at Kommissionen bidrager med yderligere analyser eller anbefalinger. Der er således tale om en væsentlig ændring i Kommissionens arbejdsbetingelser og opgaver. Derfor har Karsten Lauritzen drøftet situationen med Torben M. Andersen, og det er blevet enige om, at Kommissionen indstiller sit arbejde.

Powered by Labrador CMS