Rekord og medaljedrømme i AGF

AGF halede ind på Viborg, da aarhusianerne søndag sejrede i en indbyrdes duel om tredjepladsen i Superligaen

AGF vandt søndag 1-0 ude mod Viborg og spillede sig for alvor ind i kampen om bronzemedaljerne.

Resultatet betyder, at AGF nu kun er et point bag viborgenserne på tredjepladsen.

Det var et lige opgør, hvor begge mandskaber havde tydelig respekt for hinanden. I perioder resulterede det i en taktisk affære.

AGF skarpest

Som tiden skred frem, kom der flere gode chancer til begge mandskaber, hvor AGF trak det længste strå og var skarpest, når det gjaldt.

De første 20 minutter af kampen startede i et lavt tempo. Det var tydeligt, at begge hold havde meget på spil. Det betød, at der blev spillet langsomt og passivt, og de store målchancer lod vente på sig.

Herfra åbnede kampen en smule op. De to mandskaber blev mere risikovillige og skabte flere chancer.

Friløber

Viborg havde chancer i form af en friløber til midtbanespiller Jakob Bonde og en flugter af backen Anton Gaaei, som begge blev reddet af AGF-keeper Jesper Hansen.

AGF havde også fine tilbud før pausen til både angriber Patrick Mortensen og midtbanespilleren Peter Bjur, men begge forsøg gik over mål.

Der skulle blot gå et minut af anden halvleg, før kampens enlige scoring faldt, da AGF's midtbanekreatør Kevin Yakob klaskede bolden flot ind til 1-0.

Viborg lagde tryk på

Kort herefter havde Viborg mulighed for at udligne, da kantspilleren Elias Achouri afsluttede lidt uden for feltet, men Jesper Hansen i AGF-buret fik akkurat holdt bolden ude af målet.

Få minutter efter fik AGF's midtbanespiller Mikael Anderson en stor mulighed for at rette et indlæg i mål, men hans afslutning gik snert forbi.

AGF

Aarhus Gymnastikforening (AGF) blev stiftet som gymnastikklub 1880. Fodbolden kom til i 1902.

AGF er en traditionsklub i dansk fodbold, og har rekorden for flest pokaltitler med ni sejre.

Med til den historie hører dog også, at AGF er i en trofætørke, der hidtil har varet 25 år.

I samme periode har AGF været rykket ud af Superligaen tre gange – i 2006, 2010 og 2014 – men er hver gang vendt tilbage i første forsøg.

AGF spiller sine hjemmekampe på Ceres Park, hvor der er plads til 19.433 tilskuere.

Danmarksmesterskabet

Guld (5): 1955, 1956, 1957, 1960, 1986

Sølv (8): 1921, 1923, 1925, 1945, 1964, 1982, 1984, 1996

Bronze (12): 1933, 1949, 1950, 1951, 1962, 1978, 1983, 1985, 1987, 1991, 1997, 2020

Pokalturneringen

Guld (9): 1955, 1957, 1960, 1961, 1965, 1987, 1988, 1992, 1996

Sølv (3): 1959, 1990, 2016

Kilder: agf.dk/Wikipedia

I slutfasen fik Viborg lagt et tryk på AGF, som stillede sig længere tilbage på banen. Værterne havde et par fine muligheder for at udligne, men de helt store chancer udeblev, og ind kom bolden aldrig.

Det var 127. gang i Superligaen, at der ikke blev scoret mod Jesper Hansen, og det er rekord.

Kevin Yakob danser sin jubel ud efter at have bragt AGF foran i udekampen mod Viborg.