Remis i Aarhus

Randers' nye cheftræner debuterer med uafgjort

I et intenst og duelpræget opgør spillede AGF og Randers FC mandag 1-1 i Aarhus i første runde af Superligaens mesterskabsspil.

AGF var særligt i første halvleg det bedste mandskab, men formåede ikke at udnytte overtaget til at vinde kampen.

I Rasmus Bertelsens trænerdebut havde Randers svært ved at spille sig ud af AGF’s høje pres, og kronjyderne formåede aldrig at sætte sig på spillet.

Rykker ikke meget

Det uafgjorte resultat rykker ikke alverden for nogle af mandskaberne i tabellen. AGF ligger nummer fire med 36 point, mens Randers fortsat er på Superligaens femteplads med 33 point.

AGF startede bedst og forsøgte sig med mange indlæg i boksen, som hjemmeholdet flere gange var tæt på at konvertere til en scoring.

Det var netop et indlæg, der førte til AGF’s føringsmål. Efter 19 minutter ramte et højt indlæg Randers-midtstopperen Hugo Anderssons hånd, og efter et VAR-gennemsyn fik hjemmeholdet straffespark.

Det sparkede superligatopscoreren Patrick Mortensen stensikkert i nettet til en 1-0-føring til hjemmeholdet.

AGF bedst før pausen

Generelt var AGF klart det bedste og mest målfarlige mandskab før pausen, hvor hjemmeholdets høje pres og styrke i duellerne slog Randers' spil i stykker.

Men efter 43 minutter udlignede gæsterne stik mod spil og chancer til 1-1, da angriberen Stephen Odey fra kanten af feltet sparkede bolden ind bag Jesper Hansen i AGF-målet.

Efter pausen kom Randers bedre med og formåede at lukke langt bedre ned for hjemmeholdets kombinationer og farlige indlæg.

Rodet

Generelt var anden halvleg en rodet og chancefattig affære, som ingen af mandskaberne formåede at sætte sig på.

Et kvarter før tid var Partick Mortensen tæt på at sikre AGF den forløsende sejr, men topscorerens hovedstød blev blokeret af Randers-forsvaret, og dermed endte kampen uden vinder.

AGF og Randers FC delte point mandag aften.