Remoulade trækkes tilbage

Et parti light remoulade er ikke egnet som mad på grund af mælkesyrebakterier. Remouladen kaldes derfor tilbage.

Et stort parti remoulade er kaldt tilbage. KLIK og se billede. Foto: Allan Lundgren/Scanpix.
Et stort parti remoulade er kaldt tilbage. KLIK og se billede. Foto: Allan Lundgren/Scanpix.
Udgivet Opdateret

Står aftenens menu på fiskefiletter eller hot dogs? Så må du hellere lige tjekken datoen på remouladen, inden du overhælder aftensmaden med det gule produkt.

Et stort parti remoulade solgt i en række supermarkeder bliver nemlig kaldt tilbage på grund af risiko for vækst af mælkesyrebakterier.

Remouladen er af mærket Graasten Salater. Det oplyser Stryhns.

Der er tale om tuber med 150 gram light remoulade, der kan holde sig til 12. september, 13. september eller 27. september.

– Der er ingen sundhedsmæssig risiko ved produkterne, men mælkesyrebakterierne kan få tuberne til at bombere. Produktet betragtes derfor som uegnet til konsum, lyder det i en pressemeddelelse.

At tuberne kan bombere betyder, at de kan bule ud.

– Ved en grundig gennemgang af vores produktion, har vi desværre fundet nogle ventiler med slidte pakninger, hvor de sporadisk forekommende mælkesyrebakterier har kunne opformere sig for derefter at ende i tuberne. Efter at have lokaliseret problemet, har vi med det samme reageret ved at tilbagekalde de nævnte tuber, oplyser Maria Sennels fra kommunikationsafdelingen hos Stryhns, til Newsbreak.dk.

Maria Sennels oplyser endvidere, at Stryhns Vi trækker i alt 2.000 kilo af remouladen tilbage.

Solgt i hele landet

Remouladerne er blevet solgt i Kvickly, SuperBrugsen, Dagli’Brugsen, Irma og Fakta. Tuberne har også været til salg på hjemmesiderne Nemlig.com og Intervare A/S.

Er man uheldig at have fået en af remouladerne med hjem, bør man ikke spise den. I stedet kan man levere den tilbage til butikken eller smide den i skraldespanden.

/ritzau/

Powered by Labrador CMS