Restaurant får bøde: Mangelfuld håndvask og rengøring

Fødevarestyrelsen var utilfreds med rengøringen, frysertemperaturen og den personlige hygiejne hos restaurant. Det koster

Rahma’s Restaurant har en sur smiley hængende efter et kontrolbesøg fra Fødevarestyrelsen. Foto: Newsbreak.dk
Udgivet Opdateret

Det er ikke den mest appetitlige læsning, der fremgår af den seneste kontrolrapport fra Fødevarestyrelsen for Rahma’s Restaurant i Odense.

Fødevarestyrelsen har adskillige anmærkninger for dårlig rengøring, hygiejne og fødevaresikkerhed, og kvitterer samlet set med en sur smiley og en bøde på 5.000 kroner. Kontrolbesøget fandt sted 11. oktober.

Bøden er givet på grund af dårlig rengøring. Inventaret i køkkenet er ikke gjort ordentligt rent, så der sidder fedt og madrester flere steder på blandt andet borde og hylder.

Skab med gryder har ansamling af skidt i bunden, krydderikværn fremstår med indtørrede fødevarerester, opvaskemaskinen er belagt med sort skimmel og lugter surt, skriver Fødevarestyrelsen yderligere i kontrolrapporten.

Ifølge kontrolrapporten var restauranten enig i Fødevarestyrelsens kritik af rengøringen.

Andet end rengøring haltede

Rengøringen var dog ikke det eneste problem. Fødevarestyrelsen målte temperaturen i en fryser til at være minus to grader. Den skal være mindst minus 18 grader. Restauranten bemærkede, at temperaturen var blevet tjekket til at være korrekt få dage inden, og at det kunne skyldes, at fryseren havde været åbnet meget lige op til kontrolbesøget.

Fødevarestyrelsen var heller ikke tilfreds med personalets vaskeprocedurer. En håndvask var fyldt med opvask og andre ting, så den ikke kunne bruges til at vaske hænder. En medarbejder modtog betaling og arbejdede derefter med fødevarer uden at vaske hænder imellem.

Vi vasker altid hænder,” lyder virksomhedens bemærkning til anmærkningen.

Newsbreak.dk har kontaktet Rahma’s Restaurant, men restauranten ønsker ikke at kommentere Fødevarestyrelsens kontrolrapport.

Powered by Labrador CMS