Riskager tilbagekaldes: Risiko for kræft

Coop Danmark tilbagekalder et par X-tra riskager, fordi analyser viser et for højt arsen-indhold.

Coop Danmark tilbagekalder et parti riskager fra mærket X-tra, fordi der var et for højt niveau af uorganisk arsen, som er kræftfremkaldende. Foto: Scanpix
Udgivet Opdateret

Coop Danmark tilbagekalder et parti X-tra riskager, fordi analyser lavet af Fødevarestyrelsen viser, at der et for højt niveau af uorganisk arsen i.

Uorganisk arsen er ifølge Fødevarestyrelsen sundhedsmæssigt problematisk, da stoffet er kræftfremkaldende.

13.000 pakker

Riskagerne fra X-tra kunne købes i Kvickly, Super Brugsen, Brugsen, Dagli’ Brugsen og via Coop.dk.

– Der er tale om cirka 13.000 enheder, som er sendt ud til rigtige mange af vores butikker, siger kvalitetschef ved Coop Malene Teller Blume til Newsbreak.dk.

Naturlig forurening

Uorganisk arsen er en naturlig forurening, som findes i mange produkter. Særligt er det til stede i ris, derfor er der med risprodukter også altid en forhøjet risiko for at komme i kontakt med uorganisk arsen.

Fødevarestyrelsen anbefaler, at man nedsætter sit forbrug af produkter med stoffet.

Tester produkter

Grundet det sundhedsmæssige problem er der da også sat grænseværdier for netop uorganisk arsen. Og netop derfor tester Coop også deres risprodukter ofte.

– Vores leverandører tester for niveauet af uorganisk arsen hele tiden. Problemet er bare, at det altid ville kunne måles, og derfor er der sat grænseværdier for indholdet af uorganisk arsen, siger kvalitetschefen.

Coop anbefaler kunder, der har købt riskagerne fra X-tra til enten at aflevere dem tilbage til butikken, de er købt i, eller kassere dem.

Powered by Labrador CMS