Rykker mod toppen

Formstærke Brøndby fik femte superligasejr i streg, da holdet fortjent slog FC Midtjylland med 2-1 på MCH Arena

Mikael Uhre scorede begge Brøndbys mål søndag.

I et rodet og chancefattigt opgør trak Brøndby det længste strå, da holdet slog et tandløst FC Midtjylland mandskab med 2-1 på MCH Arena i 16. runde af Superligaen.

Topscoreren i Superligaen, Mikael Uhre, sørgede for de to mål, der sender Brøndby op på fjerdepladsen med 27 point. Sejren betyder ligeledes, at holdet nu har vundet fem kampe i Superligaen i streg.

FCM forbliver på førstepladsen med fire point ned til FC København, der tidligere søndag spillede 1-1 med AGF.

Søndag viste midtjyderne langtfra, hvorfor holdet er førerhold i Superligaen. Spillet flød aldrig og blev i stedet bremset af en række fejlafleveringer.

Dømt af VAR

Der skulle derfor ikke meget til for Brøndby at spille bedre, og med stor kynisme af Mikael Uhre og solidt forsvarsspil var det derfor fuldt fortjent, at holdet tog alle tre point.

FCM var først til at blive farlige, da forsvarsspilleren Henrik Dalsgaard headede bolden på stolpen efter otte minutter.

Endnu farligere blev det, da midtbanespilleren Evander fem minutter senere lod til at have sendt midtjyderne på sejrskurs med en scoring på straffespark, der blev dømt efter en VAR-gennemgang.

Med flot detalje

Efter scoringen kom kampen over på Brøndbys præmisser, selv om selve kampen faldt i tempo.

Det udmøntede sig i en scoring i det 36. minut, da Mikael Uhre opsnappede en løs bold i feltet og hamrede bolden ind fra en spids vinkel.

Målmageren var ikke færdig i halvlegen, og bare fem minutter senere fik han efter et indlæg vinklet bolden ind til 2-1 med en flot detalje.

Efter pausen jagtede FCM udligningen, men holdet havde gevaldigt svært ved at få skabt chancer.

I overtiden ramte holdet dog overliggeren og var tæt på at snyde Brøndby for sejren.

Brøndby IF

Brøndby IF blev stiftet i 1964 ved en sammenlægning af Brøndbyøster Idrætsforening og Brøndbyvester Idrætsforening.

Klubben fristede i flere år en tilværelse i de lavere rækker, men med formand Per Bjerregaard ved roret indledte Brøndby i 70’erne en march mod toppen af dansk fodbold.

Toppen nåede man endeligt i 1985, hvor klubben vandt sit første ud af hidtil ti mesterskaber. Senere fulgte store europæiske succeser, og i 1991 var man minutter fra at blive det første danske hold i en europæisk klubfinale.

I de senere år har Brøndby haft sværere ved at generobre magten i dansk fodbold, og klubben vandt sit seneste mesterskab i 2005.

Klubben spiller sine hjemmekampe på Brøndby Stadion, der har plads til 28.000 tilskuere.