Så mange skipper det daglige bad

Mange danskere går i bedre mindre end en gang om dagen. Foto: Scanpix
Udgivet Opdateret

Professor mener, at danskerne bør stramme sig an og komme en tur ind under bruseren hver dag.

Det daglige ophold under bruseren er langtfra et ritual for alle danskere. 41 procent af os går således ikke i bad hver dag, viser en undersøgelse, som YouGov har foretaget for Søndagsavisen.

Men det bør vi gøre, hvis man spørger Jørgen Serup, professor og overlæge ved hudklinikken på Bispebjerg Hospital.

»I løbet af et helt liv skal en menneskekrop afstøde omkring tre tons død hud. Det skal helst skylles af jævnligt, da de døde hudceller kan give bakterievækst på hudoverfladen – med dannelse af de såkaldte toksiner, som er giftstoffer, der skader huden. De kan give rødmen på hudoverfladen og forværre eksem, men de kan også bane vej for infektioner. Så jeg vil anbefale et dagligt bad,« siger han til Søndagsavisen.

Jørgen Serup kommer på sit arbejde jævnligt ud for mennesker, der kunne trænge til et bad.

»Indimellem møder jeg patienter, som langtfra går i bad hver dag. De kan lugte så kraftigt, at det er svært at komme af med lugten i lokalet bagefter. Det siger sig selv, at det er problematisk – ikke mindst fordi det hæmmer at have normal social kontakt med andre mennesker,« siger han.

Han påpeger, at der strengt taget ikke er videnskabeligt belæg for, at det skulle være sundhedsskadeligt at springe det daglige bad over indimellem, da ingen studerer den slags.

BNB

Powered by Labrador CMS