Så meget sviner dit vasketøj

Mor og far har ikke altid ret. Men en ny europæisk undersøgelse viser, at vi faktisk

Her de bedste råd til tøjvask. Foto: Christian Lindgren/Ritzau Scanpix
Her de bedste råd til tøjvask. Foto: Christian Lindgren/Ritzau Scanpix
Udgivet Opdateret

Se flere fotos i billedgallerietherover

”Sænk temperaturen fra 40 grader til 30 grader, når du vasker”.

Du har sikkert hørt budskabet gentaget igen og igen i de sidste 10 år, men selvom vi er blevet opfordret til at skrue ned for temperaturen for at skåne miljøet – og ikke mindst spare penge – lader vores vaskevaner til at være svære at bryde.

Det viser en ny stor europæisk rapport, som Electrolux står bag. Rapporten er baseret på en undersøgelse, der er foretaget i 12 lande med 12.000 europæere – heriblandt 1.000 danskere – og det er den største af sin slags, der er foretaget i Europa.

Låst fast i vaner

Ifølge undersøgelsen vasker 63 procent af europæerne – og næsten 69 procent af danskerne – ved 40°C og derover. Det vil sige, at over 236 millioner husstande i Europa foretager 993 millioner vaske om ugen.

25 procent, af den forurening et stykke tøj udleder, skyldes den måde, vi vasker vores tøj på, derfor er det problematisk, at så mange europæere – og danskere – er låst fast i forældede vaskevaner. Det viser en undersøgelse lavet af Electrolux og AEG.

Sænkede vi temperaturen med blot 10° C til 30° C, kan man både forlænge levetiden på sit tøj samt reducere mængden af CO2 med 4.9 millioner tons om året – uden at gå på kompromis med renheden. Det svarer til, at man fjernede mere end 1 million biler fra vejene.

Se flere fotos i billedgalleriet over denne artikel

Powered by Labrador CMS