Sådan døde reparatør i skulpturens skorsten

Nu har en undersøgelse vist, hvornår reparatøren døde

Tirsdag i sidste uge døde en reparatør i Ingvar Cronhammars “Elia” ved Herning Kunstmuseum. (Foto: Mikkel Berg Pedersen/Ritzau Scanpix)
Udgivet Opdateret

En 46-årig reparatør mistede tirsdag livet da han blev hejst ned i en af de store skorstene på skulpturen Elia ved Herning Kunstmuseum.

Resultatet af obduktionen har peger på, at det var under nedhejsningen af reperatøren, det endte dødeligt.

Det oplyser Midt- og Vestjyllands Politi, efter at det har fået resultatet fra obduktionen.

Politiet ville ikke oplyse mere detaljeret, hvilke typer kvæstelser der var tale om.

Det vil heller ikke oplyse, om der bliver rejst sigtelse i sagen, men siger, at politiet og Arbejdstilsynet i øjeblikket er ved at komme til bunds i, hvad der er sket.

Ulykken blev anmeldt tirsdag klokken 18, og her var det ikke muligt at få kontakt med reparatøren.

Flere dødsfald

Det er ikke første gang skulpturen er omdrejningspunkt i dødsfald.

I oktober 2016 mistede en 21-årig mand livet, da han sprang over rækværket på toppen af skulpturen efter han havde løbet om kap med sine venner. Han faldt flere meter ned og døde af sine kvæstelser.

Senere samme år to en kvinde sit eget liv ved at kaste sig ud fra skulpturen. Efter de to dødsfald blev det besluttet at et net skulle monteres på skulpturen.

Under monteringen af nettet faldt en montør ned og måtte køres til hospitalet med ambulance.

Skulpturen Elia

Elia er en skulptur ved Herning Kunstmuseum, tegnet af Ingvar Cronhammar og afsløret 27. september 2001.

Elia er en stålkuppel, der med en diameter på 60 meter i terrænhøjde rejser sig over marken ved Herning. Fra toppen af kuplen (ca. 11 meter oppe) rejser sig fire stålsøjler, så den samlede højde udgør ca. 32 meter. To 10 meter brede trapper er anlagt på hver side af skulpturen.

Midt i skulpturen sidder en stor gasbrænder, som en gang i løbet af en 19 dages periode laver en 8,4 meter høj og 1 meter bred ildsøjle i omkring 30 sekunder. Tidspunktet for udladningen er tilfældig og styres af en computer.

Skulpturen er konstrueret således, at den er i stand til at modtage lynnedslag. Når dette finder sted, vil skulpturen svare med et ekko af ca. 40 sekunders varighed.

Kilde: Wikipedia

Powered by Labrador CMS