Sådan får du drømme-bryllup på budget

Det er muligt at få en god fest, selvom man har et stramt budget. Foto: Iris/Scanpix
Udgivet Opdateret

Bryllups-sæsonen er skudt igang. Juni er den næstmest populære måned at blive gift i – kun overgået af august

De første blomster er sprunget ud og de grønne blade vokser frem på træerne. Foråret er kommet, og udsigten til lunere tider betyder, at vi bryllups-sæsonen så småt er gået i gang. Juni er den næstpopulæreste måned at blive gift i, kun overgået af august, som tager førstepladsen, viser tal fra Danmarks Statistisk.

Et bryllup skal helst være romantisk, idyllisk og hyggeligt. Derfor er økonomi ikke den sjoveste del af planlægningen men desværre en nødvendighed. Et bryllup kan jo hurtigt løbe op i mange penge. Derfor skal du være realistisk med dig selv: Er du villig til at gå på kompromis med visse ting for at få det til at hænge sammen økonomisk? Eller vil du tage konsekvensen og låne penge til det hele, hvis du ikke har en opsparing der rækker?

Forestil dig den store dag – fra morgen til aften

Når du planlægger brylluppet, er der selvsagt nogle ting, der fylder mere end andre.

Tøj, sko, make-up og frisør er udgifter, man hurtigt finder frem til. Men der er en masse “skjulte” udgifter, der er nemme at overse. Sæt jer ned og forestil jer dagen fra morgen til aften:

Hvordan kommer I til og fra kirke? Kører I selv, eller vil I hyre en limousine eller hestevogn? Skal kirken pyntes? Skal brudepigerne/blomsterpigerene have specielle kjoler?

Hvor skal receptionen holdes, og hvad skal der være på bordene? Hvor skal festen holdes, og skal gæsterne have mulighed for at overnatte?

Gang udgifterne med to

Der er som sagt mange ting der skal overvejes og priser der skal undersøges, men dette er kun toppen af isbjerget. Langt de færreste får alle udgifter med, når de planlægger bryllup og lægger budget. Derfor har privatøkonomisk konsulent, Camilla Grøn fra Mikonomi.dk, et godt tip:

– En god tommelfingerregel er at gange dine forventede omkostninger med to, uanset om du planlægger et stort eller mindre bryllup. På denne måde får du et mere realistisk bud på, hvad dit bryllup rent faktisk kan komme til at koste.

Fem tips til at spare penge på brylluppet

– Lej brudekjolen eller køb den second hand

– Bed venner og familie om hjælp til at forberede mad eller bed
gæsterne om at tage mad med i stedet for bryllupsgaver

– Hold fest og reception samme sted

– Læg selv din make-up og sæt dit hår. Der findes masser af gode
tutorials på youtube.

– Få én eller flere af dine gæster til at være fotograf

Se eventuelt mere og flere budgetter her.

Powered by Labrador CMS