Sådan holder du varmen ude af dit hjem i en hedebølge

For at have et koldt hus om sommeren, kræver det, at du er klar til at yde en indsats, eller spendere en solid sum på et klimaanlæg.

Man kan godt få et koldt hus om sommeren, også i en varmebølge.
Udgivet Opdateret

Da klokken slog 15.00 torsdag, 31. maj 2018, blev Danmark ramt af årets første landsdækkende varmebølge. Det fortalte DMI, og da blev det helt officielt meget legitimt at gå på jagt efter måder, der kan sikre en et koldt hus om sommeren, der jo står for døren, når maj bliver til juni.

Der er varmebølge, når over halvdelen af landet har haft en gennemsnitlig maksimumtemperatur på 25 grader og derover over tre døgn. En “spøjs” sidebemærkning til årets første varmebølge er, at man i sommeren 2017 ikke havde én, så allerede før sommeren 2018, er sommeren 2017 slået, hvad varmen angår.

Hvis du er blandt dem, der synes, at varmen kan være svær at holde ud, er der dog gode nyheder; for det ér muligt at have et koldt hus om sommeren, og man behøver ikke investere i et klimaanlæg, der med et tryk på en knap får temperaturen til at dykke.

Bolius skriver, at den letteste løsning, blandt mange mulige, er at skjule huset for den kilde, der er til det varme vejr, altså solen. I sydeuropa slår de ikke døre og vinduer op, når solen trænger sig på.

Istedet ruller de gardiner ned og vinduer til. På den måde kommer der mindre sol indenfor, og på den måde holder man på den lidt mere kølige luft, der er inde i huset. Bolius.skriver, at man kan drage fordel af et velisoleret hus, fordi varmen både har svært ved at slippe ud og ind af et hus, der er godt isoleret.

Et koldt hus om sommeren afhænger af din indsats

Om aftenen er det til gengæld en rigtig god idé at slå døre og vinduer op og lave et ordentligt gennemtræk i boligen. Et koldt hus om sommeren afhænger af, at temperaturen indenfor er lav, inden solen kommer for at give sit varme besyv med.

Der findes andre råd, også til dem, der har virkelig mange og store vinduer i deres hjem. Det kan man læse mere om hos Bolius.

Powered by Labrador CMS