Sådan vil de straffe ham

Harry og Meghans popularitet har fået et hak nedad hos den britiske befolkning efter Netflix-dokumentar, skriver The Times

Udgivet Opdateret

Prins Harry bør miste sin royale titel. Det mener næsten halvdelen af den britiske befolkning ifølge en ny undersøgelse, som YouGov har lavet for den britiske avis The Times.

Det skriver B.T.

Undersøgelsen kommer i kølvandet på Netflix-dokumentaren "Harry & Meghan", hvor prins Harry og hans hustru hertuginde Meghan sender kritik af sted mod det britiske kongehus.

Konkret svarer 44 procent af de adspurgte i YouGov-undersøgelsen, at Harry skal fratages sin titel, mens 32 procent mener, at han skal beholde den.

Ingen undskyldning

Samtidig siger 23 procent, at de efter dokumentaren har lavere tanker om det prominente par, end før den rullede over skærmen.

Hertuginde Meghan og prins Harry brød med det britiske kongehus tilbage i 2020 og bor nu i Californien i USA. (Arkivfoto.).
Hertuginde Meghan og prins Harry brød med det britiske kongehus tilbage i 2020 og bor nu i Californien i USA. (Arkivfoto.).

Og 53 procent svarer, at de ikke mener, at Harry og Meghan bør få en undskyldning fra den britiske kongefamilie.

Det var tilbage i 2020, at prins Harry og hertuginde Meghan sagde farvel til det royale liv og forlod Storbritannien til fordel for et liv i Californien.

Ny bog på vej

Siden har de flere gange ytret kritik af den måde, de er blevet behandlet på af både den britiske tabloidpresse og af kongehuset.

En kritik, der ventes at fortsætte i en kommende erindringsbog fra prins Harry, der udkommer den 10. januar.

Prins Harry

Prins Henry, hertug af Sussex, er kendt som prins Harry (Henry Charles Albert David; født 15. september 1984) og er en britisk prins. Han er yngste søn af prins Charles af Wales og prinsesse Diana af Wales og barnebarn til Elizabeth 2. af Storbritannien. Han er nummer seks i arvefølgen til den britiske trone, der via personalunionen Commonwealth ud over Det Forenede Kongerige Storbritannien og Nordirland regerer over 15 lande og oversøiske territorier. Som kongelig har Prins Henry intet efternavn; men Mountbatten-Windsor anvendes undertiden.

Prins Harry er gift med Meghan, hertuginde af Sussex, med hvem han har sønnen Archie, og datteren Lilibet. 8. januar 2020 meddelte Harry og Meghan at de trådte tilbage som seniormedlemmer af det britiske kongehus.

Kilde: Wikipedia
Powered by Labrador CMS