Sælger vinflasker for flere hundrede tusinde kroner

Udgivet Opdateret


I aften har TV3 premiere på “Købmænd på 1. klasse”, der følger de mennesker, der lever af at levere varen.

Katerina Pitzner er til daglig kendt som den hårdkogte businesskvinde, der hjemmevant håndterer sten til mange millioner kroner, men i dag har hun sommerfugle i maven. Hun springer nemlig ud som forfatter med bogen ”Diamantjægeren” – og det gør hun i Galleri Asbæks mondæne rammer i det indre København.

Hun har inviteret en lang række vigtige og kendte personligheder, og som en særlig bonus har hun planer om at sende gæsterne på diamantjagt – men hun er oprigtigt bekymret for, om der overhovedet dukker nogen op.

Vin for feinschmecker

Vinhandleren Lars Andersson har en veludviklet sans for at finde de særlige flasker, som feinschmeckerne blandt hans kunder er villige til at betale dyrt for. Og det er ikke sjældent, at han langer flasker til flere hundrede tusinde over disken.

I dag skal han en tur til Rungsted nord for København. Her skal han forestå en privat vinsmagning med dj og tv-vært Dan Rachlin, der snart skal holde stor 50 års fødselsdagsreception. Men for at være helt sikre på at vælge den rigtige vin bliver der lige smagt en ekstra gang på de våde varer – og så en gang til. Så den ellers lidt grå tirsdag formiddag ender med at blive ret så fornøjelig for de to herrer.

Nervøs over pels

Ligeledes nord for København, på en af Charlottenlunds bedste adresser, har pelsmanden Nicolai Lønberg til huse. Han er kendt for at være ærlig, bramfri og helt nede på jorden trods de eksklusive omgivelser. Og så er han altid klar til at sælge.

Men i dag er han temmelig nervøs, for han venter en kunde med meget dyre vaner. Hun ønsker sig en ny zobelpels, men da sådan en typisk koster omkring en halv million, skal alle detaljer være perfekte. Så det er ikke meget, Nicolai har sovet i nat – og han ved, at alt står og falder med hans talent for at sælge varen.

Du kan se “Købmænd på 1. klasse” i aften klokken 21 på TV3.

Se videoklippet øverst i artiklen…

Powered by Labrador CMS