Salmonella-advarsel: Dette kyllingekød kan give diarré, opkast og feber

Arkivfoto: Colourbox.
Udgivet Opdateret

Fødevarestyrelsen udvider advarsel efter yderligere fund af salmonella i kyllingekød fra en dansk producent.

Varerne er pakket på forskellige datoer i forskellige pakningsstørrelser og for nogle produkters vedkommende under forskellige varemærker.

Du kan se hele tabellen over de kyllingeproduktioner, der er trukket tilbage her.

Der er dog produceret en del flere varer til andre modtagere en dem, der er nævnt i den mellemste tabel i den vedhæftede liste som også trækkes tilbage.

Disse varer omfatter både økologiske og ikke økologiske hele kyllinger, udskæringer og tilberedte (marinerede) varer. Disse varer kan kendes ved at de alle er:
Produceret/pakket på datoerne: 21/2-2015, 22/2-2015 eller 23/2-2015 og bærer
Det ovale sundhedsmærke med teksten: DK 733 EF

De salmonella-inficerede kyllinger er solgt i detailbutikker i hele landet og til grossister.

Fødevarestyrelsen skriver i sin pressemeddelelse, at hvis kødet ikke gennemsteges eller ved fejlhåndtering krydsforurener andre fødevarer, kan man blive smittet med salmonella. Symptomerne ved en salmonellainfektion kan blandt andet være diarré, kvalme, mavesmerter, opkast og feber.

Hvis du har købt nogle af de salmonella-inficerede kyllingeprodukter opfordrer Fødevarestyrelsen til at du enten leverer det tilbage til den forretning, du har købt varen i, eller smider den ud.

Nu udvides advarslen til også at gælde hele kyllinger, udskæringer af kylling, hakket kylling og tilberedt kyllingekød fra slagtedatoen den 20. februar 2015.

 

Powered by Labrador CMS