Sara Slott giver moderrollen en del af æren for fremgangen

Sara Slott Petersen har forbedret sig markant og er blandt verdens hurtigste i år på 400 meter hæk. Flere faktorer gør dog, at karrieren nok slutter efter OL. Foto: DENIS BALIBOUSE/Scanpix.
Udgivet Opdateret

Sara Slott Petersen har gjort, hvad mange troede var umuligt.

På rekordtid har hun kombineret rollen som mor med en position i toppen af verdenseliten som et brandvarmt bud på en medalje på 400 meter hæk ved VM i Beijing sidst i august.

Fra inde-DM sidst i februar 2013 til en landskamp i juni 2014 deltog den 28-årige Aarhus-atlet ikke i konkurrencer. Og nu løber hun på sensationelle 53.99. Kun to løbere i verden har løbet hurtigere i år.

»Jeg og min kæreste (Thomas Cortebeeck, red.) vidste godt, at jeg var gravid, da jeg løb inde-DM, men vi havde ikke sagt det til nogen,« siger hun.

»Jeg havde planlagt mit comeback efter Tobias’ fødsel i oktober 2013 til midt på sommeren 2014, men stillede op i en landskamp nogle uger tidligere, da Stina Troest meldte afbud, og jeg blev spurgt, om jeg ville løbe.«

Sara Slott Petersen lægger ikke skjul på, at hendes eksplosive fremgang i år har overrasket hende og træneren Mikkel Larsen.

»Flere ting har spillet ind. Den lange pause har gjort mig mere motiveret og sulten, og jeg er blevet mere fokuseret på hvert eneste træningspas. Desuden har vi ændret mange små ting i vinterens træning,« siger hun.

»Jeg havde et stort ønske om at blive mor og føler, at moderrollen har givet mig større styrke som menneske. Tingene er sat i et større perspektiv. Det er måske sundt kun at være nummer to i sit eget liv.«

Sara Slott Petersen løb i Stockholm på sin næstbedste tid nogensinde, 54.42. Kun fem hundrededele efter den regerende verdensmester og nr. 2 på årets verdensrangliste, tjekken Zuzana Hejnová.

Da hun satte nordisk rekord 4. juli på Stade de France i Paris med 53.99, var hun 23/100 efter tjekken.

»Jeg kunne godt mærke, at benene i Stockholm efter en tre ugers træningsperiode ikke var så lette som i Paris, men troede alligevel, at tiden var hurtigere end 54.42, når jeg var så tæt på Zuzana Hejnová,« siger Sara Slott Petersen.

Hun havde aldrig tidligere i karrieren løbet i et så stærkt felt med fem-seks potentielle VM-finalister, og andenpladserne i Diamond League i Paris og Stockholm har styrket hendes tro på, at hun kan løbe med om medaljerne i  Beijing.

»Jeg kan ikke være utilfreds med løbet i Stockholm. Regnede løberne i verdenseliten ikke med mig før denne sæson, tror jeg, at de har fået noget at spekulere over før VM,« siger Sara Slott Petersen.

»Selv om jeg stiller op mod nogen, der har en bedre personlig rekord end mig, så ved jeg nu, at jeg kan vinde.«

Er VM sæsonens vigtigste mål, kommer det ét næste år, som kan blive kulminationen på Sara Slott Petersens karriere: OL i Rio de Janeiro.

Inden VM deltager hun i Spartas Copenhagen Athletics Games på Østerbro Stadion på onsdag og DM på hjemmebanen i Aarhus 8.-9. august.

Verdensranglisten 2015

53.74 Shamier Little, USA (13. juni i Eugene)

53.76 Zuzana Hejnová, Tjekkiet (4. juli i Paris Saint-Denis)

53.99 Sara Slott Petersen, Danmark (4. juli i Paris Saint-Denis)

54.01 Cassandra Tate, USA (28. juni i Eugene)

54.09 Kendra Harrison, USA (13. juni i Eugene)

54.12 Oluwakemi Adekoya, Bahrain (4. juli i Paris Saint-Denis)

54.15 Kaliese Spencer, Jamaica (11. juni i Oslo)

54.24 Georganne Moline, USA (24. juli i London)

54.27 Tiffany Williams, USA (27. juni i Eugene)

54.37 Wenda Nel, Sydafrika (20. maj i Beijing)

Danmarks anden VM-deltager, Stina Troest, er på 36. pladsen på verdensranglisten med 55.88 (8. juni i Prag).

Powered by Labrador CMS