Se billederne: Nytårsparoler i Billund og Grindsted

Foto: René Lind Gammelmark.
Udgivet Opdateret

Nytårsparolen på brandstationen i Billund var første gang i de nye lokaler.

Brandstationsleder Thyge Nissen forklarede at der havde været i alt 140 udkald til brandmændene i Billund, heraf 39 bygningsbrande, 72 Automatiske Brand Alarmer, 15 assistancer, 3 færdselsuheld, 3 standby i lufthavnen, 1 gas, 5 forurening og 2 fejlalarmer.

Brandmand Helene Andresen fik på grund af 10 års ansættelse som brandmand i Billund en medalje og et diplom.

I Grindsted var det Jimmy Andersen der gjorde status over 2014 , og her havde også været 140 alarmer. De fordelte sig med 21 bygningsbrande, 5 naturbrande, 10 bilbrande, 6 landbrugsmaskiner, 3 skovbrande, 44 Automatiske Brand Alarmer, 11 færdselsuheld, 5 forureninger, 11. diverse, 15 assistancer, 5 halmbrande, samt 4 fejl/falske alarmer. Der var et markant fald i udkald til færdselsuheld og forureninger i 2014.

Beredskabschef Torben Ravn kunne både i Billund og Grindsted kigge tilbage på et år med masser af opgaver.

1. januar var både Grindsted og Billund til gårdbrand ved Eg, hvor en landmand havde 14 vanrygtede heste gående.

22. april var verdens andenstørste flyver kørt udenfor startbanen i Billund Lufthavn, og lufthavnen var derfor lukket en periode indtil flyet var bragt op på banen igen.

I august var der en tragisk dødsbrand på plejecentret Sydtoften, og i November var det i Billund, hvor brandvæsenet var kaldt ud til en brand, men på vej dertil blev de stoppet af nogle mennesker ved Højmarksvej, hvor der var kraftig røgudvikning. Her fik røgdykkere bjærget en person op fra kælderen under fabrikken.

Borgmester Ib Kristensen kunne berette om at der i forbindelse med regeringens krav om ændring til i alt 20 brandvæsener i danmark, blev lavet samarbejde med Vejle, Kolding, Fredericia, Middelfart, Vejen og Grindsted om et nyt fælles brandvæsen: Trekantområdets Brandvæsen.

Ib Kristensen sagde at der stadig skulle være to brandstationer i Billund Kommune, og responstiderne skulle være de samme som i dag.

I Grindsted kunne Jimmy Andersen så fortælle at han pr. 1. januar tiltræder en stilling hos Falck i Esbjerg, som stationsleder , hvorfor Billund og Grindsted bliver lagt under en ny Ambulancestationsleder, nemlig Kim Wemmelund fra Vejle.

Powered by Labrador CMS