Se listen: Disse madvarer kan forebygge kræft

Der findes en række fødevarer, det er en god idé at spise, hvis du vil forsøge at forebygge kræft.

Offentliggjort Sidst opdateret

Kræft er desværre en sygdom, som rigtig mange danskere på et eller andet tidspunkt, vil få ind på livet. Enten fordi man selv får kræft, eller fordi en pårørende bliver ramt.

Ofte hører man om, hvilke fødevarer man helst ikke skal spise, fordi det øger ens risiko for at udvikle forskellige kræfttyper – men der findes faktisk også fødevarer, som virker forebyggende mod kræft, og som det derfor er tilrådeligt at få nok af.

Det amerikanske magasin Reader’s Digest har således kigget på forskellig forskning og er kommet frem til en liste med madvarer, som man skal spise, hvis man vil forebygge kræft.

Du kan se, hvilke fødevarer du skal få nok af i galleriet ovenfor.

Pas på pålæg

Der findes derudover en række ting, man helst skal undgå at spise, hvis man vil nedsætte sin risiko for at få kræft.

Blandt andet er der flere typer pålæg, som Fødevarestyrelsen anbefaler, man ikke spiser for meget af, fordi det indeholder nitrit, som kan være kræftfremkaldende.

Du kan læse mere om, hvilke pålægstyper du skal være særligt opmærksom på i denne artikel.

Pas på: Stof i dette pålæg kan give kræft

Powered by Labrador CMS