Ser du din emailadresse på denne liste over 710 millioner? Skift kode

Spam og malware flyder fra en bot, og du risikerer at blive ramt af dens snavs.

Udgivet Opdateret

En såkaldt spambot baseret i Holland ligger angiveligt inde med hele 710 millioner e-mailadresser, der systematisk bliver bombarderet med spam og malware-beskeder, der kan inficere din computer med store frustrationer til følge.

Ifølge Metro.co.uk hedder botten “Onliner,” og du kan ved selvsyn konstatere, om din emailadresse findes på den 710 millioner adresser lange liste ved at taste din emailadresse ind på hjemmesiden med navnet haveibeenpwned.com. 

Hjemmesiden er ikke kun til for, at du kan teste, om du er en del af den liste, folkene bag Onliner forsøger at udnytte til ulovlige formål; du kan helt generelt bruge hjemmesiden til at undersøge, om din emailadresse er blevet kompromiteret i forskellige hackerangreb.

Rigspolitiets Nationalt Cyber Crime Center (NC3), der er Rigspolitiets center for cyberkriminalitet, råder også folk til at skifte kodeord, hvis man finder en af sine emailadresser på den lange liste.

Bag haveibeenpwned.com står blandt andet Troy Hunt, der på Twitter fortæller, at de 28. august var ved at lægge den store liste på over 700 millioner adresser ind i deres system. Den lange liste stammer fra servere i Holland, og taster du din emailadresse ind på haveibeenpwned.com, og ser du “Onliner Spambbot (spam list) nævnt som en del af de sider, din adresse er fundet hos, bør du kraftigt overveje at skifte kodeord på den emailadresse.

Powered by Labrador CMS