Seriemorder dømt til døden: Politiet forbinder ham til 25 ofre

Seriemorderen "The Grim Sleeper" blev i går dømt til døden for at have myrdet 10 kvinder. Politi mener dog at kunne forbinder ham til mindst 25 mord.

Udgivet Opdateret

Seriemorderen Lonnie Franklin Jr. blev i går dømt til døden for 10 mord og et mordforsøg. Han har fået tilnavnet “The Grim Sleeper” af pressen, da han efter sigende tog en pause fra mordene i 13 år. Det skriver The Guardian.

Retssagen mod Lonnie Franklin har nu varet i flere måneder. I maj kendte en jury ham skyldig, hvilket blev fulgt op af en dødsdom fra juryens side i juni. Det var denne kendelse der blev afsagt af en dommer i går.

Franklins karriere som seriemorder

Den 63-årige tidligere skraldemand er blevet dømt for 10 mord, heriblandt på en teenagepige, og et mordforsøg på en kvinde, der mirakuløst overlevede hans angreb.

7 af mordene er begået fra august 1985 til september 1988. De resterende 3 mord fandt sted fra marts 2002 til januar 2007. I den mellemliggende periode på 13 år er Franklin ikke anklaget for nogen mord, men politiet mener dog ikke, trods hans navn, at han har holdt pause.

Distriktsadvokat Beth Silverman mener at have fundet beviser, der kan linke Franklin til yderligere fire mord. Blandt disse er et mord fra 2000 i hans “pause” samt et mord fra 1984, som er et år før det første mord, han er blevet anklaget for.

En anklager i sagen har sagt, at Franklin ikke er tiltalt for disse fire yderligere mord, da det blot ville havet forsinket sagen, der tog seks år om at komme i retten.

Trods, han ikke er blevet anklaget for mordet i 1984, ved efterforskere, at den pistol, han brugte til at skyde offeret Sharon Dismuke med, også er blevet brugt til at skyde hans sidste offer i 2007, Janicia Peters. Pistolen blev fundet i Franklins garage efter hans anholdelse i 2010.

Søns DNA fældede ham

De fleste af mordene følger et mønster, idet alle Franklins ofre var sorte kvinder. Kvinderne blev enten skudt, kvalt – eller begge dele – og deres til dels påklædte eller nøgne kroppe blev smidt i gyder eller i skraldespande i det fattige kvarter, som Franklin boede i.

Trods det, kædede politiet ikke mordene sammen med en seriemorder i årevis. Sagerne blev ikke opklaret, og ofrenes familiemedlemmer samt lokale beboere klagede over, at mordene ikke blev efterforsket grundigt nok. De mente, det skyldtes, at ofrene var fattige og sorte. Nogle var endda prostituerede, der havde taget kokain.

Franklin kom først under mistanke, da politiet kiggede på de uopklarede mord igen. Søgningen på DNA fra gerningsstederne blev spredt mere ud for at finde delvise matches, og det kom der, gennem Franklins søn, Christopher, der blev anholdt for ulovlig våbenbesiddelse.

Christopher Franklin, var dog for ung, til at kunne have begået de første mord. Politiet fandt derfor hurtigt frem til en hovedmistænkt, faren.

En politibetjent, udklædt som afrydder på et pizzaria, indsamlede skorper fra Franklins pizza, mens han var til en fødselsdagsfest. Resultaterne forbandt ham med beviser fundet på mange af ofrene, og så klappede fælden.

10 eller 25 mord?

Franklin har fået navnet “The Grim Sleeper” af pressen, da der er en pause på 13 år i de mord, han er blevet anklaget for.

Navnet læner sig opad “The Grim Reaper”, som kendes på dansk som “manden med leen”.

Oprindeligt troede politiet, at pausen skyldtes, at Franklin havde været i fængsel i den 13-årige pause, dette var dog ikke tilfældet. Senere var teorien, at pausen skyldtes, at et offer i 1988, Enietra Washington, overlevede et mordforsøg, og at Franklin derfor ville holde lav profil.

I dag tror politiet dog ikke, at Franklin har holdt pause. De mener at mindst 25 kvinder er blevet dræbt af Franklin, og i hans hjem er der blevet fundet billeder af 60 kvinder, heriblandt ofrene.

Overlevende peger ham ud

Enietra Washington, det eneste overlevende offer, blev overfaldet i 1988. Hun har beskrevet, hvordan hun fik et lift af Franklin, hvorefter han skød hende i brystet, mens hun sad på passagersædet.

Som hun mistede bevidstheden, blev hun voldtaget, og hun husker også lyset fra et Polaroid kamera.

Man har senere fundet et billede af Washington, blødende og til dels nøgen, gemt bag en væg i Franklins garage. Der er i alt fundet billeder af 60 kvinder, og politiet har bedt offentligheden om hjælp med, at finde andre potentielle ofre.

Næsten 30 år efter, at Washington blev efterladt til at dø i siden af vejen, pegede hun på sin overfaldsmand i retten og sagde:

– Det er personen, der skød mig.

 

Powered by Labrador CMS