Seriemorder udgiver selvbiografi på Amazon

Den dømte canadiske seriemorder Robert Picktons selvbiografi lå på Amazons bestseller-liste, før den blev fjernet efter hårdt pres.

Udgivet Opdateret

I 2007 blev canadieren Robert Pickton dømt skyldig i mordene på seks kvinder i en sag, der vakte stor opsigt i Canada. Den dømte seriemorder mistænkes for også at have talrige andre kvinders liv på samvittigheden, men han fastholder selv sin uskyld for alle anklager.

De seneste dage har den dømte seriemorder endnu engang vakt stor opsigt og harme i Canada. Det lykkedes ham nemlig tirsdag at få udgivet en selvbiografi som digital bog på det canadiske Amazon. Det beretter blandt andre Huffington Post. Amazon har nu valgt at fjerne bogen. Eller det vil sige, at forlaget Outskirts Press of Colorado, der udgav bogen på Amazon, har fået Amazon til at fjerne den.

Tilbagetrækningen skete efter hårdt pres fra blandt andre flere af de pårørende til Robert Picktons ofre

Det er angiveligt en af Robert Picktons medfanger, der har sendt manuskriptet til bogen til en pensioneret pilot fra Californien ved navn Michael Chilldres, der så har fået forlaget til at udgive bogen i hans navn. Forlaget hævder altså, at det er blevet snydt til at udgive bogen.

– Vi undskylder overfor ofrenes familier. Vi har længe haft en retningslinje om ikke at udgive værker lavet af personer, der sidder i fængsel, siger Bridget Horstmann, der er talsmand for forlaget til CBC.

Bogen lå i en periode på Amazons bestseller-liste, men skulle ifølge flere anmeldere være elendigt og rodet skrevet.

Powered by Labrador CMS