Silkeborg får skovlen under FCM

Silkeborg fik fredag en sjælden sejr over FC Midtjylland, da holdet vandt med 3-1 på MCH Arena

Sidste sæsons bronzevinder, Silkeborg IF, fik fredag skovlen under FC Midtjylland, da holdet leverede en flot indsats og vandt 3-1 på MCH Arena i anden spillerunde af Superligaen.

Den offensive profil Nicolai Vallys var især i hopla for Silkeborg og blev både noteret for en assist og et mål i kampen.

Inden opgøret havde Silkeborg tabt 12 ud af de seneste 13 opgør mod FCM.

Holdet fra Søhøjlandet lod sig dog ikke skræmme og var kyniske foran mål, mens FCM virkede særdeles uskarpe og fantasiløse i fraværet af den skadede kreatør Evander.

Det var derfor helt på sin plads, at Kent Nielsens tropper fik tre point fra kampen.

Silkeborg strålede, scorede tre gange og slog FC Midtjylland på udebane.

Silkeborg først på tavlen

Selv om FCM havde været det bedst hold fra kampens start, var det Silkeborg, der bragte sig foran.

Efter en længere VAR-gennemgang for offside kunne kantspilleren Nicolai Vallys nemlig juble over den flotte kontrascoring, han satte sidste fod på efter en halv time.

FC Midtjylland

FC Midtjylland (FCM) blev stiftet i 1999 som en overbygning mellem Herning Fremad og Ikast fS.

Begge klubber lå på daværende tidspunkt i 1. division, men klubben rykkede i 2000 op i første forsøg, og har siden da i den grad sat sit præg på Superligaen.

Klubben vandt sit første mesterskab i 2015, og har med yderligere to mesterskaber siden da bidt sig fast som hovedudfordrer til FCK i kampen om mesterskaberne i dansk fodbold.

FCM spiller sine hjemmekampe på MCH Arena i Herning, hvor der er plads til 11.432 tilskuere.

Kilde: Kilde: fcm.dk/Wikipedia

Efter pausen pressede FCM på for en udligning, og den kom hurtigt, da Anders Dreyer overlistede Silkeborg-keeper Nicolai Larsen.

Efter en lille time bragte gæsterne sig dog foran igen, da midtbanespilleren Anders Klynge elegant slyngede bolden i mål.

Fem minutter senere fik sidste sæsons Superliga-topscorer, Nicklas Helenius, stanget bolden ind til 3-1 efter et flot Silkeborg-angreb.

Målet punkterede FCM, der efterfølgende aldrig rigtig blev farlige mod et kompakt forsvar.

I næste runde får Silkeborg besøg af Brøndby IF, mens FCM skal en tur til Odense for at møde OB.