Skål: Øl kan forhindre demens

Mangler du en god undskyldning for at drikke en øl? Så har videnskaben fundet en til dig: Du minimerer nemlig risikoen for at få Alzheimers og Parkinson. Foto: Iris/Scanpix.
Udgivet Opdateret

Kan du lide øl, så er der gode nyheder til dig: Ny forskning viser nemlig, at øl-drikkere kan minimere risikoen for to frygtede sygdomme, nemlig Alzheimers og Parkinson

På en varm sommerdag er der der mange, der nyder, at slukke tørsten med en skummende kold fadøl. Nu viser ny forskning, at humle-drikken ikke kun er god som tørstslukker – den kan også minimere risikoen for at udvikle to frygtede sygdomme, nemlig Parkinson og Alzheimers. Det skriver Daily Mail.

Dr. Jianguo Fang fra det kinesiske universitet Lanzhou , fortæller i forskningsstudiet, at humle har været brugt i traditionel kinesisk medicin gennem århundrede for at kurere en lang række sygdomme.

Der er en specielt ingrediens i humle, der nedsætter udviklingen af de to sygdomme fordi det beskytter hjerneceller fra “oxidativ skade”. Netop “oxidativ skade” sættes i forbindelse med både Alzheimers og Parkinson.

Dr. Jianguo Fangs forskningshold refererede desuden til en canadisk undersøgelse fra 1998. Den viste, at mænd som ofte drak øl, havde en lavere risiko for at udvikle prostatakræft.

Powered by Labrador CMS