Skamskød Karinas Mush: -Hvem er så koldblodig?

28-årige Karina Fernanda Bendigs verden er brudt sammen. En person har nemlig skamskudt hendes elskede kat Mush, som nærmest var som et ekstra barn for hende. Nu ligger katten begravet i familiens have

2. pinsedag blev Karina Fernanda Bendigs elskede kat Mush skamskudt med et luftgevær. Katten overlevede ikke. Privatfoto
Udgivet Opdateret

– Det var så hårdt at begrave Mush. Jeg kunne nærmest ikke give slip på hende, fortæller dybt ulykkelige Karina Fernanda Bendig til Newsbreak.dk.

28-årige Karina Fernanda Bendig har lige mistet sin kat ved navn Mush, som er af racen langhåret ‘ragdoll’. Katten ville være fyldt ni år i næste måned.

– Hvis hun var død af sygdom eller alderdom, så ville tabet være nemmere at bære, forklarer katteejeren.

Men Mush blev på koldblodig vis skudt i halsen med et luftgevær 2. pinsedag om eftermiddagen mellem klokken 16-16.30 på Klyden i Løgumkloster.

Og til ejerens store sorg overlevede hendes elskede kat ikke.

Blod flød fra sår i halsen

Det var Karina Fernanda Bendigs lillesøster, som fandt katten liggende ved en hæk. Først opdagede hun ikke, at noget var helt galt. Så hun sendte et billede af Mush til storesøster med teksten “Hej mor. Jeg kommer hjem til dig nu.”

Men så bemærkede søsteren kattens bagparti, som så helt forkert ud. Og når hun forsøgte at sætte Mush på jorden, så splattede benene ud under hende.

Da katten var bragt hjem til sin ejermand, gik det op for Karina Fernanda Bendig, at Mush led.

– Øjnene rullede rundt i hovedet på hende, og det er ofte et tegn på, at katte er i smerte. Jeg kunne se, at hun havde det dårligt, fortæller hun.

På vej til dyrlægen viste det sig at stå meget værre til end først antaget.

– Da jeg nussede Mush, opdagede jeg, at der flød blod ud fra et sår i halsen. Det, der bekymrede mig mest, var såret.

Billeder viser kuglerundt skudhul

Da hun og kæresten nåede frem til dyrlægen, blev der foretaget en røntgenundersøgelse af katten.

Røntgenbillederne viste et kuglerundt hul i halsen, som fastslås at være et skudhul. Det stammede fra hagl, som blev affyret med et luftgevær.

– Min verden brød fuldstændig sammen. Jeg og mine to børn er store kattemennesker. Og Mush var ikke bare en kat for mig. Den var nærmest som et ekstra barn, forklarer Karina Fernanda Bendig.

Politiet efterlyser vidner

Nu håber den ulykkelige katteejer inderligt, at den skyldige bliver stillet til ansvar for sin ugerning.

– Hvordan kan man være så koldblodig? Gerningsmanden har slået et uskyldigt væsen ihjel. Jeg forstår simpelthen ikke, hvordan man kan kigge på det nuttede ansigt og trykke på aftrækkeren, lyder det fortvivlet fra Karina Fernanda Bendig.

Først oplyste Tønders politi til familien, at de ikke ville efterforske sagen. Meldingen lød, at det ville være som at finde en nål i en høstak at finde frem til den skyldige. Men politiet ombestemte sig og har nu efterlyst vidner, som befandt sig på Klyden i Løgumkloster mandag eftermiddag omkring klokken 16-16.30.

Men indtil videre har efterlysningen ikke givet pote.

– Det undrer mig, at ingen har set eller hørt noget, for Mush blev jo skudt ved højlys dag, siger Karina Fernanda Bendig.

Sagen er nu oprettet som en dyreværnssag. Grov dyremishandling kan give op til to års fængsel.

Mush graves op: Hagl er DNA-bevis

Mush er blevet begravet i familiens have. Men nu skal katten sandsynligvis graves op igen. Haglet skal nemlig fjernes fra halsen, da det kan bruges som bevismateriale.

– Jeg skal ikke være til stede, når det sker, understreger Karina Fernanda Bendig.

Den store katteelsker begræder tabet af sin elskede Mush, og det bliver svært at bearbejde det, fortæller hun.

Det er endnu ikke kommet på tale, hvorvidt familien skal have en ny kat. I så fald kommer den aldrig til at kunne erstatte Mush.

– Det lyder måske mærkeligt, men jeg føler ikke, at jeg kan tillade mig at anskaffe en ny kat, før jeg ved, om det lykkes politiet at fange gerningsmanden, lyder det fra Karina Fernanda Bendig.

Hun frygter, at en ny kat og andre katte i nabolaget risikerer at lide samme sørgelige skæbne som Mush.

Powered by Labrador CMS