Skandaleramt pølsefrabrik skrotter retssag

Jørn A. Rullepølser oplevede i 2014 en listeria-skandale, der endte med at koste flere danskere livet. Nu har producenten droppet en erstatningssag mod Fødevarestyrelsen.

Listeria i rullepølser kostede 12 mennesker livet. Foto: Simon Læssøe/Scanpix
Udgivet Opdateret

Jørn A. Rullepølser oplevede i 2014 en listeria-skandale, der endte med at koste flere danskere livet. Nu har producenten droppet en erstatningssag mod Fødevarestyrelsen.

I sommeren 2014 rullede listeria-skandalen i det danske land. En undersøgelse fra Statens Serum Institit og Fødevarestyrelsen viste, at flere rullepølser fra Jørn A. Rullepølser var blevet ramt af bakterien, som endte med at koste 17 mennesker livet.

Jørn A. Rullepølser krævede efterfølgende erstatning, fordi producenten mente, at myndigheden begik alvorlige fejl, men nu droppes retssagen mod Fødevarestyrelsen, skriver Børsen.

Det er selskabets tidligere direktør Palle Andersen, der har taget beslutningen, fortæller advokoat Uno Ternstrøm, som repræsenterer virksomheden.

»Han ønskede simpelthen ikke at stå frem og føre en sag. Det hele har taget hårdt på ham,« siger Uno Ternstrøm og tilføjer:

»Det er en trist sag, og det er ikke med min velsignelse, at han opgav den. Men på den anden side set så skal jeg jo ikke forsøge at presse ham til noget som helst.

Langsom reaktionstid

Fra listeriabaktierien første gang blev kædet sammen med Jørn A. Rullepølser, til fabrikken i Hedehusene på Sjælland blev lukket af Fødevarestyrelsen, skulle der gå mere end tre uger. Den langsommelige reaktionstid kostede Jørn A. Rullepølser mindst 2 mio. kroner.

I Fødevarestyrelsen er man tilfreds med, at sagen er blevet droppet, da styrelsen mener, at det er en udsagn om, at de ikke har handlet ansvarspådragende.

Powered by Labrador CMS