Skove lukker af frygt for storm

Marselisborg Skov og de øvrige skove i Aarhus bliver spærret af, inden stormen Gorms rasen søndag. Foto: Scanpix
Udgivet Opdateret

For sikkerhedens skyld har Aarhus Kommune valgt at lukke de offentlige skove forud for stormen Gorms rasen, der rammer søndag aften.

Aarhusianske naturelskere bliver nødt til at holde sig fra skovene. De bliver nemlig lukket søndag klokken 17. Det sker for sikkerhedens skyld forud for den varslede storm, der rammer landet søndag aften.

Riis Skov, Marselisborg-skovene, Havreballe Skov ved Stadion-søerne og Kirkeskoven bliver afspærret med skilte, skriver Aarhus Kommune på sin hjemmeside.

– Vi samarbejder med politiet og får sat skilte op i det øjeblik, det er nødvendigt. Vi følger vejrmeldingerne tæt og vil ikke spærre skoven unødigt af. Men sætter stormen for alvor ind, sender vi ikke vores folk ind i skoven, mens den står på. Det er simpelthen for farligt, siger Kim Gulvad Svendsen. Han er Afdelingschef i Aarhus Kommunes Center for Byens Anvendelse

Veje kan spærres

Som det ofte er tilfældet med storme, så kan træerne i de aarhusianske skove vælte – eller grene knække. Det kan få stor betydning for trafikken i byen, og derfor er beredskabet klar, hvis det skulle ske.

– Vores vejvagt er klar til at bistå med relevant afspærring, hvis væltede træer eller andet er til fare for trafikanterne, siger afdelingschefen.

Skovene forventes at åbne igen mandag klokken 06 – med mindre der er oprydningsarbejde.

Powered by Labrador CMS