Slå til: Det sker lige nu

Næsten gratis at bruge strøm

Udgivet Opdateret

Vil man spare, er det en god idé at få udnyttet onsdag eftermiddag til at sætte gang i opvaskemaskinen og tørre tøjet i tørretumbleren.

Her er prisen nemlig meget lav taget den buldrende energikrise i betragtning. 

Knap 0,2 øre per kilowatt-time er prisen i tidsrummet fra klokken 14-15.

Det oplyser Jack Kristensen, der er funktionschef hos Danmarks største energiselskab, Andel Energi.

Det blæser

Timen før, mellem 13-14, er prisen 3 øre per kilowatt-time, så her er det også ret billigt.

Forklaringen er, at der er en del vind i Europa, som giver masser af blæst til vindmøllerne. 

Og så kommer der en del vand i Norge og Sverige, der giver en ordentlig mængde vandkraft.

- Vi forventer faktisk, at det holder ved et stykke tid. Lige nu lader det til, at der er vind frem til weekenden, og vi regner med, der kommer til at falde en del vand, siger Jack Kristensen.

SÅDAN SKÆRER DU TOPPEN AF ENERGIREGNINGEN

Her er seks råd fra Energistyrelsen:

* Send dit varmeanlæg på ferie hen over sommeren og spar op mod fem procent af din årlige varmeregning. Det er op til cirka 1300 kroner, hvis du har gasfyr. Du kan også sommerlukke andre typer af varmeanlæg.

* Hvis du forkorter fem af familiens ugentlige brusebade fra 15 til 5 minutter, kan du spare op mod 5000 kroner om året, alt efter hvilken varmekilde du har.

* Brug tørresnoren i haven, i gården eller tørrestativet på altanen. Så får tørretumbleren og dit strømforbrug en pause. Det kan koste dig omkring 2500 kroner, hvis du har en C-mærket tørretumbler, der får lov at køre fire gange om ugen hele året.

* Sluk apparater og maskiner på kontakten, inden du tager på ferie. Så sluger de ikke strøm, når du alligevel ikke er hjemme. Især ældre apparater og apparater tilsluttet internettet kan have et højt standby-forbrug.

* Strømprisen varierer væsentligt over tid. Ved at time dit elforbrug, for eksempel ved at udskyde igangsættelse af opvaskemaskinen, kan man spare penge.

* Har man mulighed for at energirenovere sin bolig, falder energiforbruget og dermed regningen.

Kilde: SparEnergi.dk

Har du ikke lyst til at vaske tøj, kan du tænde for en masse elektriske apparater - bare for at føle dig rig i en times tid eller to.

Hvis du ikke gider at vaske tøj, kan du tænde for din maskinpark i køkkenet - bare for at føle dig velhavende en kort stund.
Hvis du ikke gider at vaske tøj, kan du tænde for din maskinpark i køkkenet - bare for at føle dig velhavende en kort stund.
Powered by Labrador CMS