Slagtermester er ked af det: Farlig listeria fundet i færdiglavet rullepølse

Alt er sat i værk for, at den inficerede pølse ikke ender i nogens mave.

Rullepølse er en herlig spise. Men fødevarer med listeria skal man altså holde sig fra. Arkivfoto.
Udgivet Opdateret

Slagtermester Søren Kolberg er indehaver af Kolberg Kød i Slagelse, og han har efter eget udsagn aldrig haft problemer med fødevaresikkerheden i sin butik.

Ikke før i dag, 5. oktober, hvor han har udsendt en tilbagekaldelse via Fødevarestyrelsen.

Tilbagekaldelsen er ellers alvorlig nok, da der er tale om fund af den frygtede bakterie listeria i skiveskåret rullepølse.

Bakterien er fundet i en prøve, fødevarekontrollen foretog i et af Søren Kolbergs produkter for nogle uger siden.

– De tog fem prøver, og i en af de prøver var bakterien i. Men inden vi har fået de prøver tilbage, er varen jo solgt. Den er væk, fortæller Søren Kolberg.

Frysemad

Væk og solgt er rullepølsen, og tilbagekaldelsen er målrettet de kunder, der købte en eller flere pakker skiveskåret rullepølse hos Kolberg Kød omkring 14. september.

Rullepølsen var mindst holdbar til 19. september, og tilbagekaldelsen er med andre ord målrettet kunder, der kan have købt så meget rullepølse, at de valgte at fryse det ned.

Søren Kolberg tror selv, at alle de solgte pakker skiveskåret rullepølse ér spist, og håbet er – selvfølgelig – at ingen er blevet syge af at spise de produkter, han sælger. For han er ikke glad for at stå i den situation, han er endt i.

– Det er vi sgu meget kede af, og vi fralægger os intet ansvar, siger Søren Kolberg.

Han fortæller, at der er blevet taget prøver af butikkens fødevarer og af butikken og af butikkens maskiner. De svar kommer til Søren Kolberg i starten af næste uge.

Dagens mysterium

Det er for ham et mysterie, hvordan der er blevet taget en positiv listeriaprøve i hans butik.

– Vi har haft butikken i 36 år, og vi har aldrig før haft en bemærkning, lyder det fra Søren Kolberg.

Er du blandt Søren Kolbergs kunder, og har du en pakke skiveskåret rullepølse liggende i fryseren med sidste holdbarhedsdato 19. september, anbefaler han, at du kommer forbi butikken med den. Så kan du få dine penge retur – eller en ny pakke rullepølse.

Den tilbagekaldte fødevare har følgende data: 

Skiveskåret rullepølse
Mindst holdbar til dato: 19/09/2017

Solgt i:
Kolberg Kød ApS., Karolinevej 14, 4200 Slagelse

Virksomhed, der tilbagekalder:
Kolberg Kød ApS., Karolinevej 14, 4200 Slagelse

Infektion med listeriabakterier kan føre til influenzalignende symptomer med feber, hovedpine og eventuelle mave/tarm-problemer. I sjældne tilfælde kan listeria forårsage meningitis og blodforgiftning.

Powered by Labrador CMS