Slut med konventionelle gulerødder og bananer

Foto: Colourbox.com (Modelfoto)
Udgivet Opdateret

Supermarkedskæden Irma dropper al salg af gulerødder og bananer, der ikke er økologiske. Det skriver kæden i en pressemeddelelse.

I 2014 meddelte supermarkedskæden, at den ikke længere ville sælge æg fra bur- og skrabehøns, og i denne uge tager den altså endnu et skridt imod det økologiske marked.

»Vores kunder køber mere økologi end nogensinde. Det betyder, at salget af de konventionelle varer falder tilsvarende. På nogle varer bliver salget så beskedent, at vi ikke kan forsvare at blive ved med at have dem i vores butikker,« forklarer kædedirektør Jesper Uggerhøj i en pressemeddelelse.

Antallet af økologiske varer i Irma er i løbet af de seneste år steget med 30 procent, og forretningen sigter efter, at halvdelen af deres varer skal være økologiske i 2025.

Indtil videre ser det ikke ud til at være noget problem at få solgt de økologiske varer.

De økologiske bananer har således udgjort 92 procent af det samlede banansalg i Irma, og de økologiske gulerødder 85 procent.

»Vi synes, det er en glædelig udvikling, for vores økologiske varer er lig med højere kvalitet. Vi forventer, at der allerede inden for den nærmeste fremtid vil komme flere markante varegrupper, hvor vi stopper med at sælge konventionelle varer og udelukkende sælge økologiske varianter,« siger Jesper Uggerhøj.

Irma har også fravalgt de konventionelle citroner, og sælger i dag kun økologiske af slagsen.

Powered by Labrador CMS