Sødemiddel kan være skyld i hjerteanfald

Det bliver markedsført som et sundt alternativ til sukker, men det er ikke sikkert, at det er tilfældet

Offentliggjort Sidst opdateret

Det bliver solgt til både bagværk og erstatning til sukker i kaffen, men i virkeligheden kan det kalorielette sødemiddel have en skræmmende bagside. 

En ny undersøgelse viser, at erythritol, som også er kendt om sukrin, kan sættes i forbindelse med hjerteanfald, slagtilfælde og sågar død. 

Det skriver CNN

Dobbelt så høj risiko

- Hvis erythritol-indholdet i dit blod var blandt de top 25 procent i vores undersøgelse, vil du risikoen være dobbelt så høj, som hvis du var blandt 25 procent med det laveste indhold, siger Dr. Stanley Hazen, som står bag studiet. 

Blandt de medvirkende faktorer er også, hvis man har diabetes. 

Forskeren mener, at der fortsat skal forskes i emnet, men han konkluderer, at der er risiko for blodpropper, hvis man indtager stoffet. 

Sødestoffet kendt som sukrin kan have en dyster bagside, viser en ny undersøgelse.
Sødestoffet kendt som sukrin kan have en dyster bagside, viser en ny undersøgelse.
Powered by Labrador CMS