Solgt: Fætter BRs navn overlever konkurs

Salling Group køber TOP-TOY’s samlede danske varelager samt BR’s IP-rettigheder i Danmark

Salling Group, der ejer store supermarkedskæder, har købt op i boet efter Top-Toy, der før nytår gik konkurs. Det skriver Ritzau, torsdag den 17. januar 2019.. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)
Udgivet Opdateret

Salling Group køber Top-Toys brands og varelager. Det bekræfter Salling Group i en pressemeddelelse. Aftalen omfatter ikke Toys”r”Us-brandet.

Top-Toy, der har ejet Fætter BR og Toys”r”Us i Skandinavien, gik under få dage efter jul. Allerede i efteråret var selskabet i problemer, og en redningsplan måtte opgives efter et skuffende julesalg.

– Der er tale om en strategisk vigtig aftale for Salling Group, da konkurrencen på legetøjsmarkedet er markant forstærket de seneste år.

– Med aftalen sikrer vi, at legetøj fortsat er en vigtig del af kundernes indkøbsmuligheder i de fysiske butikker i hele landet, skriver administrerende direktør for Salling Group Per Bank i pressemeddelelsen.

Ikke butikker og medarbejdere

Men Salling Group overtager alene varelager samt IP-rettigheder. Salling Group køber dermed ikke den samlede virksomhed, og aftalen omfatter således ikke overtagelse af fysiske butikker eller medarbejdere.

– Det er beklageligt, når kompetente medarbejdere i branchen mister deres arbejde efter butikslukninger. Med 1500 ledige jobs i Salling Group er der forhåbentlig muligheder for mange af Top-Toy’s dygtige medarbejdere hos os. Indtil da sikrer vi med denne handel, at rettighederne til et hæderkronet dansk brand forbliver på danske hænder, siger Per Bank

Det oplyses ikke, hvor meget Salling Group har betalt for de intellektuelle rettigheder og Top-Toys varelager.

Salling Group

Salling Group, der tidligere hed Dansk Supermarked, står blandt andet bag kæderne:

* Bilka
* Føtex
* Netto
* Wupti.com
* Salling Stormagasiner

Kilde: Sallinggroup.com

Allerede før nytår lancerede Bilka og Føtex en bytteservice, så julegaver købt i BR og Toys’R’Us i Danmark kan byttes til andet legetøj i Føtex’ og Bilkas udvalg. Bytteordningen fortsætter uændret hele måneden, så julegaver kan byttes frem til den 31. januar, hvis varen findes i Føtex, Bilka eller på Bilka.dk.

Powered by Labrador CMS