Sommertogt afsløret: Det skal dronningen

Det er nu lagt fast, hvad dronning Margrethe skal på årets første sommertogt.

Det endelige program for årets første sommertogt er nu endelig blevet afsløret. Dronning Margrethe besøger Køge og Nyborg kommune. Foto: Scanpix
Det endelige program for årets første sommertogt er nu endelig blevet afsløret. Dronning Margrethe besøger Køge og Nyborg kommune. Foto: Scanpix
Udgivet Opdateret

Årets første sommertogt tager dronning Margrethe forbi Køge og Nyborg kommune. Efter længere tid med spekulationer om, hvad programmet for det første sommertogt var, kan Kongehuset og de to kommuner i fællesskab afsløret programmet for besøgene.

Den 28. maj lægger Kongeskibet Dannebrog til i Køge Havn og sommertogtet skydes igang.

Karetture

Allerede tidligere på ugen blev det afsløret, at dronningen skal på karettur i både Køge og Nyborg kommune.

I Køge forlader dronningen havnen i karet og bliver kørt til til Rådhuset. Derfra kører kareten til Center for Sundhed, Træning og Rehabilitering, hvorefter dronningen skal på besøg på centret.

I Nyborg starter karretturen fra Kongens Skibsbro til Nyborg Rådhus, hvor dronningen modtages i byrådsalen. Under denne karettur bliver dronningen eskorteres af Gardehusarregimentets Hesteskadron.

Destilleri og tapperi

Programmerne for de to kommunebesøg er på mange punkter ensartet. I Køge skal dronningen besøge Tapperiet, og i Nyborg skal dronningen på Nyborg Destilleri.

Selv om navnet klinger lidt af godt til ganen, er det ikke helt korrekt. Tapperiet i Køge er et kulturhus for unge, mens Nyborg destilleri er for dem, der er gamle nok til at nyde alkohol.

Med i privaten

Der er også stor lighed med, hvordan begge besøg afsluttes. Dronning Margrethe bliver kørt til havnepladsen i den pågældende by, hvor der så vil være underholdning.

Derefter er det muligt for indbudte gæster at opleve Kongeskibet Dannebrog indefra til reception.

I Nyborg kommune, som dronningen besøger den 31.maj, afsluttes de knap tre-dages sommertogt med et brag. Der affyres fyrværkeri, når Kongeskibet Dannebrog sejler fra Nyborg.

Powered by Labrador CMS