Søn glemmer lektier: Mor brænder niårig med strygejern

Moren blev rasende over, at drengen havde glemt sine lektier på skolen.

Drengen har stadig ar efter strygejernet.Arkivfoto: SCANPIX
Arkivfoto: SCANPIX

Udgivet Opdateret

En kvinde fra Florida har brugt et strygejern til at brænde sin niårige søn på brystet som straf, fordi han kom til at glemme sine lektier på skolen. Det skriver Sun Sentinel.

32-årige Tamecha Jean blev anholdt mandag for mistanke om børnemishandling. Dommeren Christopher Pole har bestemt, at moderen bliver løsladt under eget ansvar på betingelse af, at hun har en elektronisk fodlænke på.

Ar kan stadig ses

Det var et anonymt tip til en hotline omkring misbrug, der førte efterforskere til moderen. Mishandlingen fandt sted tilbage i februar, men arrene kan stadig ses på drengens bryst. Det sammen med drengens vidneudsagn var nok til at anholde moderen. Der er ingen tidligere kendte tilfælde af børnemishandling i hjemmet.

Jean er tiltalt for at have brændt drengens bryst og venstre brystvorte med et strygejern. Der er et ar, der ligner spidsen af et strygejern og et andet langt ar, der kan komme fra kanten af strygejernet, på drengens bryst.

“Type af tortur”

Tamecah Jean har fortalt politiet, at sønnen måske har brændt sig selv, mens hun brugte et bælte til at give ham smæk, da han bevæger sig meget, når hun smækker ham. Strygejernet var nemlig i hendes hånd, men var ikke sat til, da hun begyndte at slå ham.

Hun siger, hun måske har brændt drengen, men er ikke sikker. Det var ikke meningen, hun ville brænde ham, og han fortalte hende ikke, at han var blevet brændt.

– I den her sag påførte moderen med vilje og på en ondsindet måde skade på sit barn i en form for opdragelse, fortæller politikommisæren Al Xiques og fortsætter:

– Det er skandaløst at bruge et strygejern som en form for straf. Det virker mere som en type af tortur.

Lang efterforskning

Politiet hørte om det anonyme tip gennem de sociale myndigheder og reagerede øjeblikkeligt på det. Sagen er blevet efterforsket siden 17. februar af de sociale myndigheder og en anden politimyndighed. Da det blev bestemt, at sagen var indenfor det lokale politis retsområde, blev det involveret mandag.

– Barnet blev fjernet til et sikkert sted fra efterforskningen startede i februar. Han blev ikke efterladt et utrygt sted, siger Paige Patterson-Hughes, der er talsperson for Floridas ministerium for børn og familier og fortsætter:

– Efterforskerne blev nødt til at finde ud af, hvordan mishandlingen var sket, om det var vold eller forsømmelse.

Må stadig se sine børn

Jean har to andre børn på to og 16 år. Børnene er blevet placeret hos en plejefamilie. Jean har igennem retten fået lov til at se de to børn, hun ikke har skadet, under opsyn.

Politikommisæren understreger, hvor vigtigt det er, at folk anmelder tilfælde af vold mod børn.

– Hvis ingen havde stået frem med den her sag, havde vi ikke kendt til den, afslutter Xiques.

Powered by Labrador CMS