Søren Espersen: -Nu må Carl Holst drage egne konklusioner

»Vi har jo ventet på de her ting, og jeg mener, det rigtige vil være, at Carl Holst nu drager de konklusioner, han ønsker at drage, inden andre begynder at blande sig«, siger DFs næstformand, Søren Espersen.
Udgivet Opdateret

Nye oplysninger er kommet frem i sagen om forsvarsminister Carl Holsts (V) mulige misbrug af tidligere embedsmand i Region Syddanmark, og Dansk Folkeparti afventer nu ministerens reaktion.

Region Syddanmark har set nærmere på den mailkonto, der har tilhørt Christian Ingemann, da han var embedsmand i regionen, og vurderingen lyder, at meget tyder på, at den nuværende spindoktor for Carl Holst førte valgkamp for ham, da han var ansat som embedsmand. Omkring halvdelen af de 800 mails, Christian Ingemann har sendt under valgkampen, har relation til valgkampen, siger regionsrådsmedlem i Region Syddanmark, Thies Mathiasen (DF), til DR Nyheder.

Reaktionen fra Dansk Folkepartis næstformand, Søren Espersen (DF), lyder:

»Vi har jo ventet på de her ting, og jeg mener, det rigtige vil være, at Carl Holst nu drager de konklusioner, han ønsker at drage, inden andre begynder at blande sig.«

Søren Espersen afholder sig altså fra at kommentere de nye oplysninger, men lægger pres på forsvarsministeren for at komme med en udmelding.

»Han har jo i flere tilfælde sagt, at han ventede på de her ting, der kom fra regionen, og de er nu kommet. Så må vi forvente, at Carl Holst forholder sig til det og drager de konklusioner, han mener, er de rigtige,« siger Søren Espersen.

Mandag aften er det også kommet frem, at Carl Holst muligvis er involveret i et lovbrud som regionsrådsformand, idet regionen med fuldt overlæg har fået ændret en faktura, så den skjulte udgifter for 16.000 kroner til en ekstern konsulent, Carl Holst i 2012 og 2013 havde hyret til at skrive et indlæg og tre taler. Det skriver BT.

Disse nye oplysninger får nu Region Syddanmark til at bestille en ekstern undersøgelse for at klarlægge forløbet.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Carl Holst mandag aften.

Powered by Labrador CMS