Spædbarn smittet med mæslinger

Barnet er 10 måneder gammelt. Flere kan være smittede.

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at børn vaccineres med MFR-vaccinen, som beskytter mod mæslinger, når de er 15 måneder og fire år. (Arkivfoto) Foto: Jim Goodson/Cdc/Science Photo Li/Scanpix
Udgivet Opdateret

Et 10 måneder gammelt barn fra Slagelseområdet er smittet med mæslinger. Det skriver Styrelsen for Patientsikkerhed i en pressemeddelelse.

Barnet har opholdt sig i en vuggestue og en dagpleje med andre børn, der muligvis ikke er vaccineret, og det har Styrelsen for Patientsikkerhed reageret på.

Styrelsen har derfor sikret, at forældre til børn, der kan have været i kontakt med den smittede, er blevet informeret.

”Styrelsen for Patientsikkerhed foretager altid smitteopsporing ved mæslingetilfælde og sikrer information og rådgivning for at undgå, at flere smittes,” siger Bente Møller, overlæge og sektionsleder i Styrelsen for Patientsikkerhed, i pressemeddelelsen.

Statens Serum Institut har tidligere meddelt, at mæslinger er i udbrud i Danmark, efter at flere danskere var blevet smittet med den samme virus. Seks danskere er nu smittet med den samme virus.

– Vi formoder, at der er en sammenhæng. Men vi har ikke formået at finde en smittekilde, siger Palle Valentiner-Branth, sektionsleder for vaccineforebyggelige sygdomme ved Statens Serum Institut, til Ritzau.

Kontakt din læge

De forældre, der bør reagere på nyheden, er blevet kontaktet af Styrelsen for Patientsikkerhed.

”Både vuggestuen og den pågældende dagplejer har allerede informeret forældrene om, at der har været mæslingesmitte og videregivet vores information om, hvordan de skal forholde sig. Har man børn i institution, og har man ikke modtaget information om mæslinger, behøver man altså ikke være bekymret,” siger Bente Møller i pressemeddelelsen fra Styrelsen for Patientsikkerhed.

Mæslinger anses fortsat for at være en sjælden sygdom i Danmark, og der bliver derfor ikke ændret på anbefalingen for, hvornår børn bør vacccineres mod mæslinger. Anbefalingen er derfor stadig, at børn bliver vaccineret når de er 15 måneder gamle, og igen når de er fire år gamle.

Har man symptomer på mæslinger i familien, er det vigtigt, at man kontakter sin læge. Man bør ikke møde uanmeldt op hos læge eller på et sygehus, da man risikerer at smitte andre med sygdomme.

Powered by Labrador CMS