Spar tusinder på ny mobil

Er du vild efter at få fingrene i en af de nye Samsung-mobiler, kan det godt betale sig at vente – der er penge at spare. Foto Roslan Rahman/Scanpix
Udgivet Opdateret

Hvis du venter med at købe den nyeste Samsung Galaxy S6, kan du få den meget billigere

Fra i dag kan du købe Samsungs nye flagskib Samsung Galaxy S6 og S6 Edge i danske butikker.

PriceRunner, der er Danmarks største online prissammenligningstjeneste, har set nærmere på, hvordan prisudviklingen for de tre tidligere modeller i Samsungs Galaxy S-serien har været for at forudsige prisudviklingen for de nye Samsung Galaxy S6-modeller.

Og analysen taler et klart sprog: Vær tålmodig og vent med at købe den nye model – der er tusindvis af kroner at spare.

– Hvis du allerede planlægger at købe Samsung Galaxy S6 nu, er der al mulig grund til at vente. De tidligere modeller er nemlig faldet markant i pris på kort tid, siger Martin Andersen, direktør for PriceRunner.

Samsung har sendt en ny model i S-serien på markedet hvert år i april/maj lige siden den første model blev udgivet i 2010.

– Når vi ser på priserne over tid, så falder de gradvist så snart telefonen er sendt på markedet. Allerede efter tre måneder er prisen faldet med 20 procent og efter seks måneder kan du spare over 35 procent, og venter du yderligere seks måneder, før du køber, kan du købe Samsung telefonen for næsten halv pris, siger Martin Andersen.

iPhone falder meget lidt i pris

PriceRunner har også set nærmere på iPhone priserne gennem de seneste år.

Her viser prisudviklingen, at iPhone-priserne falder meget lidt i forhold til Samsung Galaxy S. Hvis valget derfor står mellem at købe enten en iPhone eller en Samsung Galaxy S, når begge modeller har været på markedet et stykke tid, er der god grund til at købe Samsung Galaxy S, hvis du vil spare penge.

Den ny Samsung Galaxy S6 kommer for første gang i tre forskellige størrelser (32, 64 og 128GB) og det påvirker i nogen grad priserne i forhold til de tidligere modeller.

Ved de foregående lanceringer af nye modeller har prisen for den billigste Samsung Galaxy S mobiltelefon ligget på omkring 4800 kroner. Den vejledende udsalgspris for Samsung Galaxy S6 og S6 Edge med 32 GB hukommelse vil være på 5400 kroner og 6445 kroner ved lanceringen.

Hvis du vælger at købe en S6 Edge eller en S6 med 64 eller 124 GB hukommelse, så viser PriceRunners analyse af prisudviklingen, at der vil være flere tusinde kroner at spare bare inden for det første år.

– Så hvis du har tålmodighed, så vent nogle måneder med at købe de nye modeller. Det er mange penge at spare, siger Martin Andersen.

Også priserne på brugte mobiltelefoner falder, når de kommer nye modeller på markedet. Derfor skal du sælge nu og i al fald ikke vente for længe med at sætte den brugte Samsung til salg.

Powered by Labrador CMS