Spis dig til lavere kolesterol

Flere fødevarer kan være med til at sikre, du ikke får forhøjet kolesterol.

Udgivet Opdateret

Kolesterol er en form for voksagtig flydende substans, som transporteres gennem blodbanerne.

Hvis man lever af en kost, der giver forhøjet kolesterol, kan man være i større risiko for at blive ramt af for hjerteanfald og strokes.

Generelt øger højt kolesterol risikoen for hjerte-kar-sygdomme.

Det sker blandt andet ved at indtage fødevarer, der indeholder en større mængde LDL kolesterol, som mestendels er kendt for at være den dårlige slags.

Heldigvis kan man komme på forkant med det, så man forhåbentlig ikke ender med at blive ramt af sygdom, der er forårsaget af forhøjet kolesterol.

Én af måderne er at spise fødevarer, der indeholder den gode form for kolesterol, der kaldes HDL kolesterol, skriver Good Housekeeping.

Ifølge sundhed.dk er et højt HDL-kolesterol har vist at beskytte mod hjerte- og karsygdom.

Men det kan også være ved at spise fødevarer, der indeholder andre gode sager, der er godt for dit hjertes helbred.

I galleriet ovenfor kan du se, hvilke fødevarer det indebærer.

Powered by Labrador CMS